Tid beregnet på denne retten: cirka 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 100 g kaldt smør
- 1 ts salt
- ca. 100 g grovt speltmel
- ca. 100 g hvetemel
- 1–2 ss kaldt vann
- 1 squash
- 2 løk
- 3 fedd hvitløk
- 250 g ricotta
- 2–3 ss olivenolje
- 2 egg
- salt
- 100 g ruccola
- salt og pepper
- olje og eddik

Slik gjør du:
1. Skjær smøret i terninger, og bland det med salt og begge typer mel. Samle deigen med litt kaldt vann, og trykk den ut i en terteform. Forstek tertebunnen på 200° i ca. 10 minutter. La den avkjøles litt.
2. Skjær imens squash, løk og hvitløk i skiver. Stek i litt olje på en varm panne i et par minutter, og krydre med salt. Pisk ricottaen med egg og salt. Fyll grønnsakene i terten, og hell ricottamassen over. Bak ved 200° i 30–40 minutter, eller til den er gyllen og lett sufflert.
3. Ta terten ut, og topp med revet parmesan og ruccola. Server straks med ruccola vendt med salt, peper, olje og eddik.
God middag!