Oppskrift På Terte

Squashterte med ricotta

Nyt denne lekre vegetarretten. Kan både spises alene eller som tilbehør!

LEKKERT: En terte ser så lekkert ut! Super middag, eller som siderett på buffé. Foto: All Over Press
LEKKERT: En terte ser så lekkert ut! Super middag, eller som siderett på buffé. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: cirka 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 100 g kaldt smør
  • 1 ts salt
  • ca. 100 g grovt speltmel
  • ca. 100 g hvetemel
  • 1–2 ss kaldt vann
  • 1 squash
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 250 g ricotta
  • 2–3 ss olivenolje
  • 2 egg
  • salt
  • 100 g ruccola
  • salt og pepper
  • olje og eddik
TIPS: Bruk dette som en grunnoppskrift, og prøv deg fram med grønnsakene du liker best. PS: Ferdig paideig er lov. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk dette som en grunnoppskrift, og prøv deg fram med grønnsakene du liker best. PS: Ferdig paideig er lov. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær smøret i terninger, og bland det med salt og begge typer mel. Samle deigen med litt kaldt vann, og trykk den ut i en terteform. Forstek tertebunnen på 200° i ca. 10 minutter. La den avkjøles litt. 
2. Skjær imens squash, løk og hvitløk i skiver. Stek i litt olje på en varm panne i et par minutter, og krydre med salt. Pisk ricottaen med egg og salt. Fyll grønnsakene i terten, og hell ricottamassen over. Bak ved 200° i 30–40 minutter, eller til den er gyllen og lett sufflert. 
3. Ta terten ut, og topp med revet parmesan og ruccola. Server straks med ruccola vendt med salt, peper, olje og eddik.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer