Oppskrifter:

Stå opp til noe godt

Mens du sover vokser gjærdeigen seg stor og luftig, og de søte french toastene hviler, så de er klare til å bli stekt neste morgen.

FROKOST: Kaldhevet grytebrød. FOTO: Timm Vladimir
FROKOST: Kaldhevet grytebrød. FOTO: Timm Vladimir Vis mer
Publisert

Kaldhevet grytebrød

1 brød

Ingredienser 10 g gjær5 dl kaldt vann3 ss olivenolje1 1/2 ts flaksalt350 g fullkornmel350 g hvetemel1 støpejernsgryte med lokk

1. Kvelden før: Løs opp gjæren i vannet i en bolle. Tilsett olivenolje og salt. Rør i fullkornmelet og deretter hvetemelet. Rør deigen godt sammen. Dekk den med et klede, og la den heve natten over i kjøleskapet.2. Neste morgen: Sett støpejernsgryten i ovnen, og sett ovnen på 225°. La gryten varmes opp sammen med ovnen i ca. en halv time. Hell deigen i den varme gryten, og legg på lokket. Stek brødet i ovnen i 30 minutter. Ta av lokket, og stek videre i 15 minutter til. Velt brødet ut av gryten, og la det avkjøles på en rist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer