Klementin:

Stadig flere finner dette i klementinene

Hva med en C-vitaminbombe med ekstra proteiner?

Klementin: Har du funnet disse krabatene i klementinene i det siste? Da er du ikke alene. FOTO: PRIVAT
Klementin: Har du funnet disse krabatene i klementinene i det siste? Da er du ikke alene. FOTO: PRIVAT Vis mer
Publisert

Ingenting sier jul som den lukten når man skreller en klementin i desember. Saftig og sunn venter den bare på å bli fortært. Lite visste jeg da jeg plukket meg ut en av disse runde herlighetene at det var andre som allerede hadde startet den jobben. Fra innsiden.

Etter å ha tatt den første biten, mener jeg å ense noe mørkere mellom to båter. Og jaggu er det ikke, når jeg titter nærmere, en eller flere larver som koser seg gløgg der inne?

Resten av frukten går fort i søpla, mens jeg rister av meg kvalmen og går inn for å glemme at det har skjedd. Inntil jeg leser at flere har støtt på det samme.

Alle unntatt én

Bjørn Vidar Linholt fortalte nemlig nylig til avisa Østlendingen at han satt en kveld og koste seg med en klementin. Den var helt glatt og frisk på utsiden, men da han hadde fortært alle båtene, unntatt én, virket den siste båten litt slapp.

- Derfor sjekket jeg inni i selve klementinbåten og der fikk jeg meg en overraskelse: Nemlig en god del små larver, sier han til avisa.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) sine hjemmesider kan dette dreie seg om appelsinflue-larver. Fluene lever godt i varmere klima og er en plage for avlinger der. Men i Norge er det for kaldt og de vil ikke overleve lenge hos oss. Dessuten skal de være helt ufarlige å få i seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer