VARM SUPPE MED MYE SMAK: En gulasjsuppe skal smake av paprika karve og laurbærblad. Ekstra mettende blir suppen med noen pastaskruer. Foto: Synøve Dreyer
VARM SUPPE MED MYE SMAK: En gulasjsuppe skal smake av paprika karve og laurbærblad. Ekstra mettende blir suppen med noen pastaskruer. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Gulasj

Start uken med rykende varm kjøttdeiggulasj

En deilig, fyldige suppe, med smak av karve, nesten som en gryterett. Kok litt ekstra pasta og server i suppen hvis du ønsker det.

ALLERS.NO:  Gulasj er en fyldig kjøttsuppe, som passer fint å servere til hverdags. Men suppen er også en grei rett hvis du skal ha gjester. Den er kjapp å lage, for her bruker du kjøttdeig eller karbonadedeig som ikke trenger lang koketid.

LES OGSÅ: Blomkålsuppe med parmaskinke

Kjøttdeiggulasj

(4 porsjoner)

1 løk
500 g poteter
300 g gulrot
2 røde paprika
400 g kjøttdeig
2 ss olje
400 g knuste tomater
8 dl hønsebuljong (vann + terning)
2 ts karve
1–2 laurbærblad
1 ss paprikapulver
salt
pepper

1. Skrell løk, gulrot og potet. Del og kjern ut paprika. Hakk løken. Skjær gulrot, poteter og paprika i terninger.

2. Stek alle grønnsaker og kjøttdeigen i olje i en kjele. Tilsett buljong, tomater og krydder.

VARM SUPPE MED MYE SMAK: En gulasjsuppe skal smake av paprika karve og laurbærblad. Ekstra mettende blir suppen med noen pastaskruer. Foto: Synøve Dreyer
VARM SUPPE MED MYE SMAK: En gulasjsuppe skal smake av paprika karve og laurbærblad. Ekstra mettende blir suppen med noen pastaskruer. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

3. La det koke til grønnsakene blir myke, ca. 15 minutter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett pastaskurer som du koker for seg selv. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: