Stekebrett

Stekebrett-trikset nesten ingen vet om

At den skrå kanten på stekebrettet har en funksjon, det visste vi ikke.

STEKEBRETT: Den skrå siden på stekebrettet har en funksjon - og det er ikke at pizzaen skal skli lettere av det. FOTO: NTB
STEKEBRETT: Den skrå siden på stekebrettet har en funksjon - og det er ikke at pizzaen skal skli lettere av det. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Her en kveld da jeg scrollet meg gjennom TikToks evige strøm av videoer kom jeg over en snutt som vekket interessen min.

«Den skrå siden på stekebrettet har en funksjon» stod det, med påfølgende undertekst:

«Visste du ... Sett den skrå siden ut mot døren slik at luften går ned i stekebrettet som igjen gjør at luften sirkulerer bedre.»

Hva?! Og jeg som trodde den skrå kanten kun var der for få bedre tak i stekebrettet når det skal inn og ut av ovnen.

Morgenen etter fyrte jeg av en melding til min gode kollega og matskribent i Dagbladet, Christopher Sjuve.

- Visste du dette?

- Nei, dette var nytt for meg! Jeg har tenkt at dette skulle gjøre det enklere å skli av pizza eller kanelboller… og helt ærlig, så skjønner jeg ikke hvorfor dette skal bidra til bedre sirkulasjon.

Og han er langt fra den eneste.

«Jeg bruker den til å dytte av pizzaen så jeg slipper å riste på hele brettet», skriver en i kommentarfeltet til TikTok-videoen.

«Skjønner ikke», skriver en annen.

Vel ikke jeg heller.

STEKEBRETT: Det er nok flere enn oss som trodde at den skrå kanten er der for at mat, som for eksempel pizza, skal skli lettere av stekebrettet. FOTO: NTB
STEKEBRETT: Det er nok flere enn oss som trodde at den skrå kanten er der for at mat, som for eksempel pizza, skal skli lettere av stekebrettet. FOTO: NTB Vis mer

Fungerer kun med varmluft

Så for å komme til bunns i dette tok jeg kontakt med Kristine Maudal, som er Brand Communication Manager, hos BSH husholdningsapparater.

Og hun kunne avsløre følgende til KK:

- Ja, dette stemmer. Den skrå kanten på stekebrettet skal være mot døren, for å sikre optimal luftgjennomstrømning i ovnen ved bruk av varmluft. Noe som resulterer i et jevnere stekeresultat.

SYMBOLENE: Usikker på hva symbolene på ovnen egentlig betyr? DinSide gir deg svaret! FOTO: NTB
SYMBOLENE: Usikker på hva symbolene på ovnen egentlig betyr? DinSide gir deg svaret! FOTO: NTB Vis mer

Hva betyr symbolene på ovnen?

Har du noen gang skrudd på ovnen for å steke en pizza på over- og undervarme, og så spurt deg selv: hva betyr egentlig alle de andre tegnene rundt de to kjære strekene du vanligvis bruker?

DinSide har spurt ekspertene om hva funksjonene på stekeovnen din betyr. Svaret får du her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer