SKIPPER'N: Rå rød paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsin, og fersk spinat er også en solid C-vitamin kilde – som alle kjennere av Skipper’n vet! Foto: All Over Press
SKIPPER'N: Rå rød paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsin, og fersk spinat er også en solid C-vitamin kilde – som alle kjennere av Skipper’n vet! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Stekt fisk og bulgursalat med paprikadressing

Prøv denne lekre fiskeretten med spinat, paprika og chili!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g filet av sei eller lyr med skinn
  • olje til steking

Bulgursalat

  • 2 dl bulgur
  • 1 agurk
  • 200 g fersk babyspinat

Paprikadressing

  • 1 rød paprika
  • ½ fersk rød chili
  • 2 hvitløksfedd
  • ¾ dl hvitvinseddik
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ts paprika krydder
  • salt og nykvernet pepper
TIPS: 40 g søt, sprø rød paprika dekker dagsbehovet ditt for C-vitamin.  Foto: All Over Press
TIPS: 40 g søt, sprø rød paprika dekker dagsbehovet ditt for C-vitamin. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær et kryss med en veldig skarp kniv på skinnsiden av filetene. Stek dem med skinnsiden ned i litt olje i en stekepanne i 2–3 minutter. Bruk stekespaden til å holde fisken nede i pannen så den blir jevnt stekt over det hele. Ta den av varmen og la den hvile.
2. Rens paprika og chili og skjær dem i mindre stykker. Blend paprika, chili, hvitløk, eddik og olje til en litt tykk dressing i en foodprocessor. Smak til med paprikakrydder, salt og pepper.
3. Kok bulgur som angitt på pakken og avkjøl. Del agurken på langs og fjern kjernene med en teskje. Skjær agurken i skiver. Skyll og riv spinaten, og bland den sammen med bulgur og agurk. Server fisken med bulgursalat og paprikadressing.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop