Tid beregnet på denne retten: 30 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 400 g filet av sei eller lyr med skinn
- olje til steking
Bulgursalat
- 2 dl bulgur
- 1 agurk
- 200 g fersk babyspinat
Paprikadressing
- 1 rød paprika
- ½ fersk rød chili
- 2 hvitløksfedd
- ¾ dl hvitvinseddik
- ½ dl olivenolje
- 1 ts paprika krydder
- salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Skjær et kryss med en veldig skarp kniv på skinnsiden av filetene. Stek dem med skinnsiden ned i litt olje i en stekepanne i 2–3 minutter. Bruk stekespaden til å holde fisken nede i pannen så den blir jevnt stekt over det hele. Ta den av varmen og la den hvile.
2. Rens paprika og chili og skjær dem i mindre stykker. Blend paprika, chili, hvitløk, eddik og olje til en litt tykk dressing i en foodprocessor. Smak til med paprikakrydder, salt og pepper.
3. Kok bulgur som angitt på pakken og avkjøl. Del agurken på langs og fjern kjernene med en teskje. Skjær agurken i skiver. Skyll og riv spinaten, og bland den sammen med bulgur og agurk. Server fisken med bulgursalat og paprikadressing.
God middag!