<strong>HODEKÅL:</strong> Stuet hodekål smaker simpelthet fantastisk. Denne oppskriften er verdt å lære seg. Foto: All Over Press
HODEKÅL: Stuet hodekål smaker simpelthet fantastisk. Denne oppskriften er verdt å lære seg. Foto: All Over Press Vis mer

Stekt Flesk Til Middag

Stekt flesk med stuet hodekål

Innimellom passer det veldig bra å unne seg litt stekt flesk til middag. Prøv denne retten!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter (steketid: 15 minutter)
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 700 g flesk i skiver
  • salt

Stuet hodekål

  • ¼ hodekål
  • 2 dl vann
  • litt salt
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • nykvernet pepper
  • litt ferskrevet muskatnøtt
  • skall og saft av 1 sitron

Til servering

  • 1 kg små poteter
  • bredbladet persille
<strong>TIPS:</strong> Stek flesket i ovnen, så slipper du lukt og røyk. Foto: All Over Press
TIPS: Stek flesket i ovnen, så slipper du lukt og røyk. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Krydre flesket med salt, og bank det litt tynnere hvis skivene er veldig tykke. Legg flesket på en ovnsrist med en stekeplate under, slik at fettet kan dryppe ned i den mens det stekes (legg et stykke bakepapir på stekeplaten, så er den lettere å vaske etterpå). Stek flesket i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter, til det er sprøtt og gyllent.
2. Stuet hodekål: Skjær hodekålen i grove stykker, legg dem i en kjele med 2 dl vann og litt salt. Damp kålen under lokk i 6–8 minutter, til den faller sammen og blir mør. Hell av vannet, tilsett fløte og melk, krydre med salt, pepper og muskatnøtt. La den koke inn så den får en kremete konsistens. Smak til med finrevet sitronskall og -saft.
3. Servering: Dryss hakket persille over potetene, og server som tilbehør til det stekte flesket og den stuede hodekålen.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer