FISK: Bruk gjerne villaks til denne retten, om du får tak i det. Den er mye mindre fet enn oppdrettslaks, og smaker bedre. Foto: All Over Press
FISK: Bruk gjerne villaks til denne retten, om du får tak i det. Den er mye mindre fet enn oppdrettslaks, og smaker bedre. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Stekt laks med syrlige poteter

Kjempelett og lekker fiskerett!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 500 g små poteter
  • salt
  • ¼ dl epleeddik
  • 1 purre i tynne skiver
  • 2 ss finhakket løk (gjerne sjalottløk)
  • ¼ dl olivenolje
  • 2 ss grovhakket frisk estragon
  • salt
  • 250 g laksefilet 
  • litt olje til steking
  • salt

Tilbehør

  • salat eller dampede grønnsaker
TIPS: Potetene kan også spises kalde, som en slags rustikk potetsalat. Foto: All Over Press
TIPS: Potetene kan også spises kalde, som en slags rustikk potetsalat. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb eller skrell potetene, og kok dem møre i saltet vann. Hell av vannet.  

2. Surr eddik, purre, løk og olivenolje lett i en kjele, og vend den varme dressingen sammen med potetene rett før servering. Vend inn estragon, og smak til med salt.  

3. Imens steker du laksen i litt olje i en varm panne. La den steke nesten ferdig på den ene siden. Ta pannen av varmen, snu fisken, og la den steke ferdig på ettervarmen.  

4. Krydre med salt, og server med én gang sammen med syrlige poteter og salat eller dampede grønnsaker. 

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: