Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 500 g små poteter
- salt
- ¼ dl epleeddik
- 1 purre i tynne skiver
- 2 ss finhakket løk (gjerne sjalottløk)
- ¼ dl olivenolje
- 2 ss grovhakket frisk estragon
- salt
- 250 g laksefilet
- litt olje til steking
- salt
Tilbehør
- salat eller dampede grønnsaker

Slik gjør du:
1. Skrubb eller skrell potetene, og kok dem møre i saltet vann. Hell av vannet.
2. Surr eddik, purre, løk og olivenolje lett i en kjele, og vend den varme dressingen sammen med potetene rett før servering. Vend inn estragon, og smak til med salt.
3. Imens steker du laksen i litt olje i en varm panne. La den steke nesten ferdig på den ene siden. Ta pannen av varmen, snu fisken, og la den steke ferdig på ettervarmen.
4. Krydre med salt, og server med én gang sammen med syrlige poteter og salat eller dampede grønnsaker.
God middag!