ALLERS.NO: Du kan selvfølgelig bruke laks i stedet for ørret i denne retten. Laks er mer tilgjengelig og noe rimeligere i pris og derfor egnet for hverdager.
Stekt ørret med urtekokte linser og avokadosalsa
(4 porsjoner)
600–700 g ørretfilet,
uten skinn og bein
1 ss grovt salt
1 ts pepper
1 ss olivenolje
Urtekokte linser:
300 g grønne linser
vann
1 ss olivenolje
saft av ½-1 sitron
1 ts salt
½ ts pepper
3–4 ss hakket bladpersille
2 ss hakket basilikum
Avokadosalsa:
1 moden avokado
1 liten rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chilipepper,
renset og finhakket
1 tomat, i små terninger
uten frø
revet skall og saft av 1 lime
1 ss olivenolje
salt og pepper
1. Start med linsene. Kok dem etter anvisning på pakken. Sil av overflødig kokevann og rør inn olivenolje, sitronsaft, salt, pepper og urter. La linsene trekke under lokk mens fisken grilles.
2. Skrell avokadoen og skjær den i små terninger. Bland dem med de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper. Dekk salsaen til og sett i kjøleskap til den skal brukes.
3. Dryss fisken med salt og la den trekke i 10–15 minutter. Skyll saltet av, tørk fisken godt og dryss den med pepper. Pensle fisken med olje og stek den på grill eller
i grillpanne 3–4 minutter på hver side.

4. Server fisken nygrillet med varme linser og kald avokadosalsa.