Laks

Stekt ørret med linser

Fjordørret er ikke riktig så fet som laksen. Den er fast i fisken og super å grille eller steke i panne.

STEKT ØRRET MED SMAKFULLE LINSER: En delikat skive laks eller ørret som er akkurat gjennomstekt er fin mandagsmiddag,. server gjerne med smakfulle linser, som du kjøper ferdig på boks.  Foto: Synøve Dreyer
STEKT ØRRET MED SMAKFULLE LINSER: En delikat skive laks eller ørret som er akkurat gjennomstekt er fin mandagsmiddag,. server gjerne med smakfulle linser, som du kjøper ferdig på boks. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Du kan selvfølgelig bruke laks i stedet for ørret i denne retten. Laks er mer tilgjengelig og noe rimeligere i pris og derfor egnet for hverdager.

Stekt ørret med urtekokte linser og avokadosalsa 

(4 porsjoner) 

600–700 g ørretfilet, 
uten skinn og bein
1 ss grovt salt
1 ts pepper
1 ss olivenolje
 
Urtekokte linser:
300 g grønne linser
vann
1 ss olivenolje
saft av ½-1 sitron
1 ts salt
½ ts pepper
3–4 ss hakket bladpersille
2 ss hakket basilikum
 
Avokadosalsa:
1 moden avokado
1 liten rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chilipepper, 
renset og finhakket
1 tomat, i små terninger 
uten frø
revet skall og saft av 1 lime
1 ss olivenolje
salt og pepper
 
1. Start med linsene. Kok dem etter anvisning på pakken. Sil av overflødig kokevann og rør inn olivenolje, sitronsaft, salt, pepper og urter. La linsene trekke under lokk mens fisken grilles.

2. Skrell avokadoen og skjær den i små terninger. Bland dem med de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper. Dekk salsaen til og sett i kjøleskap til den skal brukes.

3. Dryss fisken med salt og la den trekke i 10–15 minutter. Skyll saltet av, tørk fisken godt og dryss den med pepper. Pensle fisken med olje og stek den på grill eller 
i grillpanne 3–4 minutter på hver side.

STEKT ØRRET: Ørret er har fast og fint fiskekjøtt som egner seg godt til steking. Foto: Synøve Dreyer
STEKT ØRRET: Ørret er har fast og fint fiskekjøtt som egner seg godt til steking. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

4. Server fisken nygrillet med varme linser og kald avokadosalsa.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer