Mat

Stekt ris med sopp

Dette er enkel og kjempegod restemat!

RASKT OG ENKELT: Denne herlige restematen tar deg bare 25 minutter å lage! Foto: All Over Press
RASKT OG ENKELT: Denne herlige restematen tar deg bare 25 minutter å lage! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 300 g portobellosopp
  • litt olje til steking
  • ½ kinakål, finsnittet
  • 3 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 3 egg
  • 3 dl kokt ris
  • 2 ts sukker
  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl peanøtter
  • 1 håndfull grovrevet koriander
LETTVINT: Det meste har du sikkert i skapet fra før, og husk alltid å bruke soyasaus, sukker og egg.  Foto: All Over Press
LETTVINT: Det meste har du sikkert i skapet fra før, og husk alltid å bruke soyasaus, sukker og egg. Foto: All Over Press Vis mer

Tilbehør:

  • soyasaus eller søt chilisaus

Slik gjør du:

1. Rens soppen med en børste eller svamp, og skjær den i skiver. Stek den i litt olje i en panne til den er gyllen og lekker. Ta soppen ut av pannen.

2. Stek kål og hvitløk i 1‒2 minutter i litt olje i stekepannen. Ta det ut av pannen. Stek eggene som til eggerøre i den varme pannen. Ha i ris, sopp og kål, og la det bli ordentlig varmt.

3. Smak til med sukker og soyasaus. Server stekt ris med peanøtter og koriander på toppen og med soyasaus eller søt chilisaus til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer