SUNN TIRSDAG: Sild er både sunn og veldig god mat som fortjener å spises mye oftere! Foto: All Over Press
SUNN TIRSDAG: Sild er både sunn og veldig god mat som fortjener å spises mye oftere! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Stekt sild med eple og estragon

Denne fantastiske fiskeretten fikser du lett!

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 4 store sildefileter
  • 2 ts sennep
  • salt og pepper
  • rugmel
  • olje + smør til steking
  • 3 ss eplesidereddik
  • 2 hjertesalat
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss eplesidereddik
  • 1 ss flytende honning
  • 1 eple i små terninger
  • 1 håndfull revet estragon
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • stekte poteter eller rugbrød
TIPS: Har du sild til overs, kan du steke den, ha den i en lake av like deler sukker og eddik, og la dem stå i kjøleskapet en dag eller to. Foto: All Over Press
TIPS: Har du sild til overs, kan du steke den, ha den i en lake av like deler sukker og eddik, og la dem stå i kjøleskapet en dag eller to. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du: 

1. Sjekk filetene for bein, og klipp av finnene. Klapp dem tørre med kjøkkenpapir, og smør dem innvendig med sennep. Krydre med salt og pepper, lukk dem, og vend dem i rugmel. Stek dem gylne og gjennomstekt i olje og smør. Krydre ev. med ekstra salt, og drypp eddik over.
2. Del salathodene i båter. Rør sammen olje, eddik og honning, og vend eplebiter og estragon sammen med dressingen. Anrett salaten toppet med dressing, krydre med salt og pepper, og server sild og salat med poteter eller rugbrød til.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: