STEKT SITRON: Når du steker sitronen, blir den mild og søtere på smak. Den varme sitronsaften er fantastisk på fisk, spesielt sammen med den søte ertepureen.  Foto: All Over Press
STEKT SITRON: Når du steker sitronen, blir den mild og søtere på smak. Den varme sitronsaften er fantastisk på fisk, spesielt sammen med den søte ertepureen. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Stekt torsk med ertepuré og stekt sitron

Lekker middag og du kan bruke den fisken du vil!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 200 g erter, tinte
  • 50 g mascarpone
  • 1‒3 ts finrevet pepperrot
  • 1‒2 ss sitronsaft
  • 300 g torsk, uten skinn og bein
  • litt olje til steking
  • salt
  • litt revet brønnkarse

Tilbehør:

  • 1 sitron
  • salat
  • stekte poteter
TIPS: Bruk den fisken du liker, og den som ser best ut i fiskedisken. Opplagte valg er torsk, hyse eller kveite. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk den fisken du liker, og den som ser best ut i fiskedisken. Opplagte valg er torsk, hyse eller kveite. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Mos ertene sammen med mascarpone, og smak til med pepperrot, salt og sitron.
2. Stek fisken i litt olje i en varm panne. La den steke nesten ferdig på den ene siden, ta så pannen av varmen, snu fisken, og la den steke ferdig på ettervarmen. Krydre med salt, og topp med brønnkarse rett før servering.
3. Skjær endene av sitronen, del den på midten, og stek den i en tørr, varm panne med skjæreflaten ned. Server fisken på ertepuré med saft av varm sitron, salat og stekte poteter til.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: