<strong>FRØET QUINOA:</strong> Quinoa er en forholdsvis ny matvare her i Norge, men det ekstremt næringsrike frøet har vært dyrket av inkaene i Andesfjellene i ca. 5000 år. Foto: All Over Press
FRØET QUINOA: Quinoa er en forholdsvis ny matvare her i Norge, men det ekstremt næringsrike frøet har vært dyrket av inkaene i Andesfjellene i ca. 5000 år. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Stekt torsk med quinoasalat

Denne fiskeretten er herlig sunn og kjapp å lage!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 600 g torskefilet uten ben, gjerne med skinn
  • olivenolje til steking
  • salt og nykvernet pepper

Quinoasalat:

  • 110 g svart quinoa
  • 1 agurk
  • 1 bunt basilikum
  • 1 bunt mynte

Dressing:

  • 1 ss brun farin
  • ½ dl ferskpresset limesaft
  • 1 ss fiskesaus
FANTASTISK FISK: Det er deilig med fisk og denne retten lager du i en fei! Foto: All Over Press
FANTASTISK FISK: Det er deilig med fisk og denne retten lager du i en fei! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll quinoaen grundig i kaldt vann for å fjerne naturlige bitterstoffer. Kok deretter quinoaen etter anvisning på emballasjen, og la den avkjøles helt.
2. Høvle agurken i lange, tynne flak med en potetskreller, hakk basilikum og mynte og bland det med den kalde quinoaen.
3. Dressing: Rør brun farin sammen med limesaft og fiskesaus. Bland dressingen
med quinoasalaten.
4. Pensle torsken med olivenolje på skinnsiden, og dryss på salt og pepper. Stek den i en varm panne i 4 minutter på skinnsiden. Snu torsken og stek den i 3 minutter på den andre siden. Skjær torsken i stykker på 5 cm og server med quinoasalaten.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer