GRØNT ALTERNATIV: Det minner om lasagne, men auberginen gjør retten til et grønnere alternativ enn den klassiske versjonen. Foto: All Over Press
GRØNT ALTERNATIV: Det minner om lasagne, men auberginen gjør retten til et grønnere alternativ enn den klassiske versjonen. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Stekte auberginer à la lasagne

Aubergine smaker utrolig godt sammen med disse ingrediensene!

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter. Steketid: 45 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

  • Ingredienser:

  • 2 mellomstore auberginer
  • 2 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

Kjøttsaus

  • 450 g kjøttdeig av lam, kalv eller svin
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 ts paprikakrydder
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 boks hakkede tomater (gjerne med basilikum og oregano)
  • 150–200 g helbladet spinat
  • 200 g fersk mozzarella (eller 125 g revet mozzarella)

Tilbehør

  • grønn salat eller kokt ris

TIPS: Bruk gjerne fryst spinat til denne retten. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk gjerne fryst spinat til denne retten. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær auberginene i 1 ½ cm tykke skiver på langs og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Sett dem under medium grill eller ved 210 grader i ovnen i ca. 15 minutter. Snu dem underveis. De skal ikke bli brune, bare myke. Avkjøl.

2. Kjøttsaus: Skrell og hakk hvitløken. Fres kjøtt og hvitløk i olje i en tykkbunnet kjele eller dyp stekepanne. Rør til det er helt smuldret, og væsken har fordampet. Krydre med paprika, salt og pepper. Tilsett tomatene fra boks og spinat og la alt småkoke uten lokk i 20 minutter.

3. Smør en ildfast form. Legg halvparten av auberginene i bunnen og legg et tykt lag kjøttsaus over. Dekk med skiver av mozzarella og avslutt med et lag aubergine. Stek retten i ovnen ved 210 grader i ca. 30 minutter.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: