Prøv disse himmelske tomatene sammen med tirsdagens fiskesuksess!
LETTVINT LUKSUS: Hvis du vil, kan du lage ekstra tomater. De er supergode i en salat en dag du har det travelt. De holder seg et par dager i kjøleskapet. Foto: All Over Press
Vis mer
MarenLøhre
Publisert Sist oppdatert
Tid beregnet på denne retten: 35 minutter Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
1 dl eplesidereddik
½ dl sukker
1 ss hel svart pepper
1 ss fennikelfrø
300 g små tomater, gjerne på stilk
Fisk:
4 breiflabbkjaker
litt olje til steking
salt
Tilbehør:
blandet salat
kokte poteter
GODT MED FISK: Breiflabbkjaker er superluksus. Finner du dem ikke i din butikk, kan retten lages med annen hvit fisk. Foto: All Over Press
Vis mer
Slik gjør du:
1. Ha eddik, sukker, pepper og fennikelfrø i en dyp panne, og la det putre til sukkeret er smeltet. Ha i tomater, og la dem putre forsiktig med i 6–8 minutter. Tomatene må gjerne sprekke.
2. Fjern og kast den mørke hinnen på fiskekjakene. Stek dem på begge sider i litt olje i en varm panne til de er gylne og akkurat gjennomstekt. Krydre med salt.
3. Server kjakene med lune, syltede tomater, litt av laken, kokte poteter og en stor salat.