Ukens Matplan

Stekte breiflabbkjaker med hurtigsyltede tomater

Prøv disse himmelske tomatene sammen med tirsdagens fiskesuksess!

LETTVINT LUKSUS: Hvis du vil, kan du lage ekstra tomater. De er supergode i en salat en dag du har det travelt. De holder seg et par dager i kjøleskapet. Foto: All Over Press
LETTVINT LUKSUS: Hvis du vil, kan du lage ekstra tomater. De er supergode i en salat en dag du har det travelt. De holder seg et par dager i kjøleskapet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 dl eplesidereddik
  • ½ dl sukker
  • 1 ss hel svart pepper
  • 1 ss fennikelfrø
  • 300 g små tomater, gjerne på stilk

Fisk:

  • 4 breiflabbkjaker
  • litt olje til steking
  • salt

Tilbehør:

  • blandet salat
  • kokte poteter
GODT MED FISK: Breiflabbkjaker er superluksus. Finner du dem ikke i din butikk, kan retten lages med annen hvit fisk. Foto: All Over Press
GODT MED FISK: Breiflabbkjaker er superluksus. Finner du dem ikke i din butikk, kan retten lages med annen hvit fisk. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Ha eddik, sukker, pepper og fennikelfrø i en dyp panne, og la det putre til sukkeret er smeltet. Ha i tomater, og la dem putre forsiktig med i 6–8 minutter. Tomatene må gjerne sprekke.

2. Fjern og kast den mørke hinnen på fiskekjakene. Stek dem på begge sider i litt olje i en varm panne til de er gylne og akkurat gjennomstekt. Krydre med salt.

3. Server kjakene med lune, syltede tomater, litt av laken, kokte poteter og en stor salat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer