Kikert- og bønnepuré med grønnsaker
Dette trenger du:
- 1 dl kikerter
- 1 dl edamamebønner
- 0,25 dl olivenolje
- 1 ss peanøttsmør
- 1 ss spisskummen
- havsalt
- 1 ss knust chili
- 3 stenger selleri
- 3 gulrøtter
Slik gjør du:
- Mos kikerter og edamame-bønner til en jevn masse. Tilsett olivenolje og peanøttsmør. Krydre med chili, spisskummen og salt.
- Skyll og skrell grønnsakene før du skjærer dem dem i stenger som du dypper i dippen.
LES OGSÅ: Dette brødet har lite karbohydrater, gir ikke høyt blodsukker og smaker helt nydelig!
Skyr med ingefær og granateple
Dette trenger du:
- 1,5 dl skyr
- 1 ts honning
- 1/2 granateple
- 10 g frisk, revet ingefær
- 10 g hasselnøtter
Slik gjør du:
- Del granateplet i to, og ta ut kjernene av den ene halvdelen. Spar også på saften.
- Ha skyr eller yoghurt i en skål sammen med mesteparten av granateplekjernene og saften fra det halve granateplet. Tilsett honning og revet ingefær, og rør godt.
- Pynt med hasselnøtter og resten av granateplet.
Et godt tips! Du kan også bruke gresk yoghurt eller vaniljekesam.
LES OGSÅ: 6 gode vegetariske koseretter du kommer til å elske

Knekkebrød med peanøttsmør + cottage cheese med eple og nøtter
Dette trenger du:
- 1 grovt knekkebrød
- 2 ss peanøttsmør
- 1 rødt eple
- 1/2 dl hasselnøtter
- 2 dl cottage cheese
Slik gjør du:
- Skjær eplet i små terninger og hakk nøttene grovt. Bland sammen med cottage cheese.
- Smør peanøttsmøret på knekkebrødet, og du er ferdig.
Et godt tips! Her får du i deg både sunt fett, protein og fiber som metter lenge.

LES OGSÅ: Glem sushi - nå er det poké som gjelder!