Ukens Matplan

Svensk osteterte med lufttørket skinke og pæresalat

Nam! Dette osteterten kommer til å bli en ny favoritt!

NY FAVORITT: Nydelig uansett årstid og høytid. Dette blir en favoritt!  Foto: All Over Press
NY FAVORITT: Nydelig uansett årstid og høytid. Dette blir en favoritt! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter.Hviletid, deig: ½ time. Steketid: 35 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Tertebunn

  • 175 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 100 g smør
  • 1–2 ss kaldt vann
     

Ostefyll

  • 4 egg
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g revet ost, f.eks. Gruyère eller Emmentaler
  • 1/4 ts nyrevet muskatnøtt
  • salt og nykvernet pepper
  • en terteform med løs bunn, 24 cm i diameter

Pæresalat

  • 2 håndfuller blandet grønn salat
  • 3 faste pærer
  • 200 g grønne steinfrie druer
  • 50 g valnøtter
  • 2 ss olivenolje
  • saften av ½ sitron
  • salt og nykvernet pepper
     

Til servering

  • 8 skiver parma- eller serranoskinke
TIPS: Lag gjerne tertedeigen klar dagen før, trykk den ut i terteformen som beskrevet under trinn 1 i oppskriften, og sett den kaldt over natten. Foto: All Over Press Denmark
TIPS: Lag gjerne tertedeigen klar dagen før, trykk den ut i terteformen som beskrevet under trinn 1 i oppskriften, og sett den kaldt over natten. Foto: All Over Press Denmark Vis mer

Slik gjør du:

1. Tertebunn: Bland mel og salt og smuldre smøret fi nt oppi. Samle deigen raskt sammen med vannet. Trykk den ut i en smurt form og skjær til kantene. Sett terteformen i kjøleskapet minst ½ time.

2. Ostefyll: Sett ovnen på 190 grader. Pisk egg og m elk. Rør i osten og krydre med muskatnøtt, salt og pepper. Fordel blandingen i ter tebunnen og stek terten i ovnen i 35 minutter, til ostefyllet føles fast.

3. Pæresalat: Skjær pærene i tynne båter. Del druene i to. Grovhakk valnøttene. Rør olje og sitronsaft sammen med salt og pepper. Bland salat, pærer, druer og valnøtter med sitrondressingen.

4. Server den varme osteterten med skinke og sprø pæresalat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer