Tid beregnet på denne retten: 25 minutter.Hviletid, deig: ½ time. Steketid: 35 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
Tertebunn
- 175 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 100 g smør
- 1–2 ss kaldt vann
Ostefyll
- 4 egg
- 2 dl kremfløte
- 200 g revet ost, f.eks. Gruyère eller Emmentaler
- 1/4 ts nyrevet muskatnøtt
- salt og nykvernet pepper
- en terteform med løs bunn, 24 cm i diameter
Pæresalat
- 2 håndfuller blandet grønn salat
- 3 faste pærer
- 200 g grønne steinfrie druer
- 50 g valnøtter
- 2 ss olivenolje
- saften av ½ sitron
- salt og nykvernet pepper
Til servering
- 8 skiver parma- eller serranoskinke

Slik gjør du:
1. Tertebunn: Bland mel og salt og smuldre smøret fi nt oppi. Samle deigen raskt sammen med vannet. Trykk den ut i en smurt form og skjær til kantene. Sett terteformen i kjøleskapet minst ½ time.
2. Ostefyll: Sett ovnen på 190 grader. Pisk egg og m elk. Rør i osten og krydre med muskatnøtt, salt og pepper. Fordel blandingen i ter tebunnen og stek terten i ovnen i 35 minutter, til ostefyllet føles fast.
3. Pæresalat: Skjær pærene i tynne båter. Del druene i to. Grovhakk valnøttene. Rør olje og sitronsaft sammen med salt og pepper. Bland salat, pærer, druer og valnøtter med sitrondressingen.
4. Server den varme osteterten med skinke og sprø pæresalat.
God middag!