Svinefilet med peanøttsaus og agurksalat
4 porsjoner / Tid: 1 time 25 min
Ingredienser:
- 1 svinefilet
- 8 bambusspyd
Marinade:
- 4 ss kokosmelk
- 2 ss olje
- 2 ss fiskesaus
- 3 cm frisk ingefær
- 3 hvitløkbåter
- 2 ss karri
Agurksalat:
- 2 agurker
- 1 stor rødløk
- ½ frisk, rød chili
- 1 neve koriander
- 1 dl risvin eller eplesidereddik
- 1 ss honning
- 1 ts salt
Peanøttsmørsaus:
- 2 dl kokosmelk
- 4 ss peanøttsmør
- 2 ts rød karripasta
- saft av ½ lime
- 1–2 ss fiskesaus
Tilbehør:
- 4 dl jasminris

Glem sushi - nå er det poké som gjelder!
Slik gjør du:
- Rør kokosmelk, olje, fiskesaus, finrevet ingefær, presset hvitløk og karri sammen til en marinade.
- Renskjær fileten for sener og hinner. Skjær den i 2 cm tykke skiver, og bland kjøttet i marinaden. La kjøttet marinere kjølig i minst 30 minutter.
- Skjær agurker fra topp til bunn med en potetskreller, slik at du får lange bånd. Rens og finhakk rødløken. Rens og hakk chilien helt fint. Hakk koriander grovt.
- Rør eddik, honning og salt sammen i en bolle, slik at honningen røres ut. Tilsett agurkstrimler, rødløk, chili og koriander, og sett salaten i kjøleskapet før servering, gjerne i minst 30 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Sett ovnen på 200°. Træ kjøttet på spyd, og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Stek spydene i ovnen i 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
- Saus: Bland alle ingrediensene i en liten kjele, og la sausen koke under omrøring. Ta sausen av varmen så fort det koker. Smak til, og server til satayspyd, agurksalat og ris.