MIDDAGSTIPS: Denne middagen er perfekt å starte helgen med! FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Denne middagen er perfekt å starte helgen med! FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Svinefilet med peanøttsaus og agurksalat

Det tar litt tid å lage denne retten, men vi lover deg at det er verdt det!

Svinefilet med peanøttsaus og agurksalat

4 porsjoner / Tid: 1 time 25 min

Ingredienser:

  • 1 svinefilet
  • 8 bambusspyd

Marinade:

  • 4 ss kokosmelk
  • 2 ss olje
  • 2 ss fiskesaus
  • 3 cm frisk ingefær
  • 3 hvitløkbåter
  • 2 ss karri

Agurksalat:

  • 2 agurker
  • 1 stor rødløk
  • ½ frisk, rød chili
  • 1 neve koriander
  • 1 dl risvin eller eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 ts salt

Peanøttsmørsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 ts rød karripasta
  • saft av ½ lime
  • 1–2 ss fiskesaus

Tilbehør:

  • 4 dl jasminris

Slik gjør du:

  1. Rør kokosmelk, olje, fiskesaus, finrevet ingefær, presset hvitløk og karri sammen til en marinade.
  2. Renskjær fileten for sener og hinner. Skjær den i 2 cm tykke skiver, og bland kjøttet i marinaden. La kjøttet marinere kjølig i minst 30 minutter.
  3. Skjær agurker fra topp til bunn med en potetskreller, slik at du får lange bånd. Rens og finhakk rødløken. Rens og hakk chilien helt fint. Hakk koriander grovt.
  4. Rør eddik, honning og salt sammen i en bolle, slik at honningen røres ut. Tilsett agurkstrimler, rødløk, chili og koriander, og sett salaten i kjøleskapet før servering, gjerne i minst 30 minutter.
  5. Kok ris etter anvisning på pakken.
  6. Sett ovnen på 200°. Træ kjøttet på spyd, og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Stek spydene i ovnen i 15 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
  7. Saus: Bland alle ingrediensene i en liten kjele, og la sausen koke under omrøring. Ta sausen av varmen så fort det koker. Smak til, og server til satayspyd, agurksalat og ris.

LES OGSÅ: Glad i kokosmelk? Da bør du velge den lette

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: