GLASÉ: Glacé er betegnelsen for en glasering av kjøtt, her med aprikosmarmelade. Foto: All Over Press
GLASÉ: Glacé er betegnelsen for en glasering av kjøtt, her med aprikosmarmelade. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Svinekam med aprikosglacé og ovnsstekte poteter

En herlig rett med salvie, rosmarin, dijonsennep og hvitløk!

Tid beregnet på denne retten: 70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 1 kg svinekam uten svor

Aprikosglacé

  • 2 dl aprikosmarmelade
  • 2 hvitløkfedd
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 3 ss dijonsennep
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 bunt salvie

Stekte potetskiver

  • 1 kg poteter
  • 1 ss fersk rosmarin
  • salt og nykvernet pepper
  • 2–3 ss olivenolje

Tilbehør

  • En bolle blandet grønn salat
SALVIE: Tesalvie eller kryddersalvie er en krydder- og legeplante som har vært kjent og brukt helt siden oldtiden. Foto: All Over Press
SALVIE: Tesalvie eller kryddersalvie er en krydder- og legeplante som har vært kjent og brukt helt siden oldtiden. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Aprikosglacé: Smelt aprikosmarmeladen i en kjele sammen med hakket hvitløk, balsamicoeddik og sennep. Krydre med salt og pepper. Pass på at alt blir gjennomvarmt. Hakk salviebladene (gjem noen av bladene til pynt) og rør dem i glaceen.

2. Legg svinekammen i en ildfast form og smør den inn med halvparten av aprikosglaceen. Sett den i en kald ovn. Sett så ovnen på 180 grader varmluft og stek svinekammen 1 time.

3. Stekte potetskiver: Skrubb potetene, og skjær dem i tynne skiver. Legg dem på et bakepapir på en stekeplate i et jevnt lag, og krydre med salt, pepper og hakket rosmarin. Stek potetene i 40–45 minutter sammen med steken. Server resten av aprikosglaceen som en varm saus til kjøttet, og sett fram en bolle med grønn salat på bordet.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop