Tid beregnet på denne retten: 70 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 kg svinekam uten svor
Aprikosglacé
- 2 dl aprikosmarmelade
- 2 hvitløkfedd
- 4 ss balsamicoeddik
- 3 ss dijonsennep
- salt og nykvernet pepper
- 1 bunt salvie
Stekte potetskiver
- 1 kg poteter
- 1 ss fersk rosmarin
- salt og nykvernet pepper
- 2–3 ss olivenolje
Tilbehør
- En bolle blandet grønn salat
Slik gjør du:
1. Aprikosglacé: Smelt aprikosmarmeladen i en kjele sammen med hakket hvitløk, balsamicoeddik og sennep. Krydre med salt og pepper. Pass på at alt blir gjennomvarmt. Hakk salviebladene (gjem noen av bladene til pynt) og rør dem i glaceen.
2. Legg svinekammen i en ildfast form og smør den inn med halvparten av aprikosglaceen. Sett den i en kald ovn. Sett så ovnen på 180 grader varmluft og stek svinekammen 1 time.
3. Stekte potetskiver: Skrubb potetene, og skjær dem i tynne skiver. Legg dem på et bakepapir på en stekeplate i et jevnt lag, og krydre med salt, pepper og hakket rosmarin. Stek potetene i 40–45 minutter sammen med steken. Server resten av aprikosglaceen som en varm saus til kjøttet, og sett fram en bolle med grønn salat på bordet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger