Oppskrift Bbq-saus

Svinekoteletter med coleslaw og bbq-saus

Kjøtt dekket av super BBQ-saus blir snadder på grillen.

SOMMER: Denne lekre coleslawen med gresk youghurt passer perfekt i varmen. Foto: All Over Press
SOMMER: Denne lekre coleslawen med gresk youghurt passer perfekt i varmen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 4 svinekoteletter

BBQ-saus

  • 3 hvitløkfedd
  • 1 ½ dl ketsjup
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 ss brun farin
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts sukker

Coleslaw

  • ½ sommerkål eller spisskål
  • 2 gulrøtter
  • ¼ blomkål
  • 50 g sylteagurk
  • 1 liten bunt gressløk
  • 1 liten bunt bredbladet persille
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ss søt sennep
  • salt og nykvernet pepper

Grillet squash

  • 1 squash
  • 2 ss olje
TIPS: Lag gjerne en stor porsjon av BBQ-sausen. Den kan brukes til all slags grillkjøtt, og kan oppbevares i kjøleskapet i opptil to uker i tett beholder. Foto: All Over Press
TIPS: Lag gjerne en stor porsjon av BBQ-sausen. Den kan brukes til all slags grillkjøtt, og kan oppbevares i kjøleskapet i opptil to uker i tett beholder. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. BBQ-saus: Press hvitløkfeddene, og bland hvitløk, ketsjup, balsamicoeddik, brun farin, kajennepepper og sukker i en liten kjele. Kok opp til en tykk saus. Bruk halvparten av sausen til å pensle kotelettene med, og den andre halvparten til å servere ved siden av.
2. Stek kotelettene på grillen i ca. 8 minutter på hver side. Pensle kjøttet med BBQ-saus under steking
3. Coleslaw: Finsnitt sommerkålen. Skrell gulrøttene og riv både dem og blomkålen på den grove siden av et rivjern. Skjær sylteagurkene i små terninger. Finhakk gressløken og persillen. Bland gressløk og persille med yoghurt og sennep. Bland sennepsdressingen med kål og gulrøtter, og smak til med salt og pepper.
4. Tilbehør: Skjær squashen i skiver og vend dem i olje. Stek skivene på grillen i to minutter på hver side.
5. Server kotelettene med BBQ-saus, coleslaw og grillet squash.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer