HERLIG SMAK: Sitronsmøret smaker litt som bearnaise, og passer supert som en mildner av den kraftige smaken av rosenkål.  Foto: All Over Press
HERLIG SMAK: Sitronsmøret smaker litt som bearnaise, og passer supert som en mildner av den kraftige smaken av rosenkål. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Svinekoteletter med potetmos

Koteletter passer ypperlig denne torsdagen!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

Tilbehør

TIPS: Velg gjerne nakkekoteletter av grisen I stedet for de vanlige. Litt mer marmorert med fett, og mye saftigere.
 Foto: All Over Press
TIPS: Velg gjerne nakkekoteletter av grisen I stedet for de vanlige. Litt mer marmorert med fett, og mye saftigere. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell poteter og selleri, og skjær alt i biter. Kok dem møre sammen med hvitløk i usaltet vann. Hell av vannet, og mos med en potetmoser. Tilsett smør og melk, og smak til med salt. Sett halvparten av potetmosen i kjøleskapet til fredag.  

2. Stek kotelettene i litt olje i en varm panne. Krydre med salt.  

3. Smelt smøret, ha så i kapers, løk og sitronsaft. Ta smøret av varmen, og vend inn estragon. Anrett potetmos med koteletter og dampet rosenkål, og hell over smøret.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer