Oppskrift på iskake:

Syrlig isdrøm som smelter på tungen

Her får du oppskrift på en syrlig iskake.

ISKAKE: Sjesken på noe syrlig og godt? Da bør du prøve denne iskaken. FOTO: Stine Christiansen
ISKAKE: Sjesken på noe syrlig og godt? Da bør du prøve denne iskaken. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Iskake med sitronmarsipan-is og brent marengs

12 kakestykker
Tid: 30 min

Kjøletid: 1 time

Frystetid: 3 timer

Ingredienser

  • 175 g
  • Digestive-kjeks
  • 75 g mandelsplitter
  • 75 g smør
  • 100 g hvit sjokolade
  • form, ca. 22 × 28 cm

Sitronmarsipan-is

  • 6 eggeplommer
  • 175 g sukker
  • 175 g marsipan
  • 1 ts sitronskall
  • 7,5 dl kremfløte ev. 2 ss limoncello
  • 250 g lemoncurd

Sitronpynt og marengs

  • 100 g sukker
  • 40 g eggehviter
  • sprøytepose med stjernetut
  • eventuelt en liten crème brûlée-brenner

Slik gjør du:

  1. Knus kjeksene, og bland dem med mandelsplittene. Smelt sjoko­- lade og smør over vannbad. Vend kjeksblandingen i den smeltede sjokolademassen, og fordel det i en bakeform kledd med bake­-papir eller plastfolie. Trykk kjeks- bunnen sammen med baksiden av en skje, og sett den i kjøleskapet i minst 1 time, til den er fast.
  2. Sitronmarsipan-is: Pisk eggeplommer, sukker, grovrevet marsipan og finrevet sitronskall sammen til en kremete og luftig masse med en elektrisk pisker. Pisk fløten til luftig skum, og vend det i marsipanmassen. Smak til med limoncello. Fordel halvparten av iskremen oppå kjeksbunnen i formen. Drypp over halvparten av lemoncurden. Fordel resten av riskremen over, og drypp resten av lemoncurden oppå. Sett islagkaken i fryseren i ca. 3 timer, til den er fast.
  3. Sitronpynt og marengs. Del sitronen i to, og press saften av den ene halvdelen i en kjele. Skjær den andre halvdelen i tynne skiver. Hell sukker i kjelen, og varm der- etter opp sitronsaften og sukker-et så sukkeret løses opp. Legg i sitronskivene, og kok ved svak varme i 5 minutter. La sitronskivene tørke på et stykke bakepapir.
  4. Kok opp sukkerlaken i kjelen. Pisk eggehviten stiv med en elektrisk pisker. Tilsett sukker­laken litt om gangen under konstant pisking til du har en luftig og seig marengs. Fyll marengsen i en sprøytepose.
  5. Skjær islagkaken i pene stykker. Pynt med sitronskivene, og sprøyt marengsen oppå i små topper. Brun eventuelt marengstoppene med en gassbrenner, og server straks.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer