ALLERS.NO: Endelig fredag! Kvelden er som skapt for hygge rundt matbordet. Er du lei av fredagstacoen? Overrask med en knallgod pizza eller pai.
Tacopizza
(4 porsjoner)
Deig:
25 g gjær
4 dl lunkent vann
3 ss olje
1 ts salt
12 dl hvetemel
Fyll:
1 hakket løk
300 g kjøttdeig
1 ss olje
300 g knuste tomater
1 knust hvitløkbåt
1 pose tacokrydder
ca. 50 g milde jalapeños på glass
4 dl revet ost
Salsa:
3 tomater
½ agurk
1 paprika
½ rød paprika
2 dl maiskorn
1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør den ut i lunkent vann, 37°. Tilsett olje, salt og nesten alt melet. La deigen heve tildekket i ca. 1 time.
2. Skjær alle ingrediensene til salsaen i småbiter.
3. Sett ovnen på 250°. Stek løk og kjøttdeig i olje i en panne. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet, unntatt jalapeños og ost. Stek dette noen minutter og smak til.
4. Del deigen i 4 deler eller lag en stor pizza. Kjevle ut fire tynne pizzaer og fordel på bakepapir og stekeplate. Fordel kjøttsausen utover. Strø på jalapeños og ost.

5. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–8 minutter for de små og ca. 15 minutter for en stor.
Server med salsa og rømme.