TACO OG PIZZA I SAMME RETT:  Foto: Kent Jardhammar
TACO OG PIZZA I SAMME RETT: Foto: Kent Jardhammar Vis mer

Taco

Tacopizza som smaker himmelsk

Taco eller pizza på fredagskvelden? Vi gir deg muligheten til å kombinere de to!

Publisert

ALLERS.NO: Endelig fredag! Kvelden er som skapt for hygge rundt matbordet. Er du lei av fredagstacoen? Overrask med en knallgod pizza eller pai.

Tacopizza

(4 porsjoner)

Deig:
25 g gjær
4 dl lunkent vann
3 ss olje
1 ts salt
12 dl hvetemel

Fyll:
1 hakket løk
300 g kjøttdeig
1 ss olje
300 g knuste tomater
1 knust hvitløkbåt
1 pose tacokrydder
ca. 50 g milde jalapeños på glass
4 dl revet ost

Salsa: 
3 tomater
½ agurk
1 paprika
½ rød paprika
2 dl maiskorn

1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør den ut i lunkent vann, 37°. Tilsett olje, salt og nesten alt melet. La deigen heve tildekket i ca. 1 time.

2. Skjær alle ingrediensene til salsaen i småbiter.

3. Sett ovnen på 250°. Stek løk og kjøttdeig i olje i en panne. Tilsett resten av ingrediensene til fyllet, unntatt jalapeños og ost. Stek dette noen minutter og smak til.

4. Del deigen i 4 deler eller lag en stor pizza. Kjevle ut fire tynne pizzaer og fordel på bakepapir og stekeplate. Fordel kjøttsausen utover. Strø på jalapeños og ost.

KOSEMAT PÅ FREDAGSKVELDEN: Taco + pizza = sant! Foto: Kent Jardhammar
KOSEMAT PÅ FREDAGSKVELDEN: Taco + pizza = sant! Foto: Kent Jardhammar Vis mer

5. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–8 minutter for de små og ca. 15 minutter for en stor.
Server med salsa og rømme.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer