TACO: Karamelliseringen gjør kyllingen smaksrik og gir fin overflate. FOTO: Kirsi-Marja Savola
TACO: Karamelliseringen gjør kyllingen smaksrik og gir fin overflate. FOTO: Kirsi-Marja Savola
Taco:

Tacos med pulled chicken

Pulled chicken er mye kjappere å tilberede enn pulled pork - og er minst like godt!

Tacos med pulled chicken

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfileter
  • ½ dl krydret salsa
  • 2 ss brunt sukker

Til servering:

  • 1 isbergsalat
  • 1 moden avokado
  • 8 små tomater
  • 1 rødløk
  • 8 små maistortillaer
  • 1 knippe koriander
  • krydret salsa eller barbequesaus ev. crème fraîche

Slik gjør du:

  1. Varm ovnen til 225 °
  2. Kok kyllingfiletene i lettsaltet vann i ca. 20 min.
  3. Del/riv kjøttet i mindre biter, bland med salsa og brunt sukker, og legg det i en ildfast form. Sett inn i den varme ovnen, og stek i 15 min, så kjøttet blir lett karamellisert.
  4. Skyll salaten, og del den i blader. Del skrelt og utkjernet avokado. Skjær tomatene i biter.
  5. Varm tortilla i ovnen, eller i tørr panne, og fyll opp med salat, avokado, tomat, løk og kylling. Topp det hele med korianderblad, salsa eller barbequesaus og ev. crème fraîche. Server.

LES OGSÅ: En ny undersøkelse har kartlagt nordmenns tacovaner

Til forsiden