Hjertemuslinger

Tagliatelle med hjertemuslinger

Denne delikatessen lager du på tjue minutter.

<strong>HJERTEMUSLING:</strong> Har du smakt hjertemuslinger? De er veldig enkle å tilberede og er en virkelig lekker delikatesse. Foto: All Over Press
HJERTEMUSLING: Har du smakt hjertemuslinger? De er veldig enkle å tilberede og er en virkelig lekker delikatesse. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 ss olivenolje til steking
  • 2 dl hvitvin
  • 1 kg rensede hjertemuslinger
  • ½ kg små tomater
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 1 bunt fersk basilikum
  • grovt brød
<strong>TIPS:</strong> Hvis du ikke får tak i hjertemuslinger, går det fint å bruke blåmuslinger også. Foto: All Over Press
TIPS: Hvis du ikke får tak i hjertemuslinger, går det fint å bruke blåmuslinger også. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken, gjerne med 1 ss olje i kokevannet. Hell av vannet, og hold pastaen varm.
2. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres dem i olivenolje i en kjele, til de er så vidt gylne. Tilsett hvitvin, og la det koke opp. 
3. Tilsett hjertemuslingene, og kok dem under lokk i fem minutter. Ta av lokket, og kast de muslingene som ikke har åpnet seg. Skyll tomatene, del dem i fire, og bland dem med muslingene i kjelen. Krydre med salt og pepper.
4. Servering: Server pastaen i dype skåler sammen med hjertemuslingene, og topp med fersk basilikum. Server med grovt brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer