Hjertemuslinger

Tagliatelle med hjertemuslinger

Denne delikatessen lager du på tjue minutter.

HJERTEMUSLING: Har du smakt hjertemuslinger? De er veldig enkle å tilberede og er en virkelig lekker delikatesse. Foto: All Over Press
HJERTEMUSLING: Har du smakt hjertemuslinger? De er veldig enkle å tilberede og er en virkelig lekker delikatesse. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g tagliatelle (båndpasta)
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 ss olivenolje til steking
  • 2 dl hvitvin
  • 1 kg rensede hjertemuslinger
  • ½ kg små tomater
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 1 bunt fersk basilikum
  • grovt brød

Slik gjør du:

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken, gjerne med 1 ss olje i kokevannet. Hell av vannet, og hold pastaen varm.2. Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres dem i olivenolje i en kjele, til de er så vidt gylne. Tilsett hvitvin, og la det koke opp. 3. Tilsett hjertemuslingene, og kok dem under lokk i fem minutter. Ta av lokket, og kast de muslingene som ikke har åpnet seg. Skyll tomatene, del dem i fire, og bland dem med muslingene i kjelen. Krydre med salt og pepper.4. Servering: Server pastaen i dype skåler sammen med hjertemuslingene, og topp med fersk basilikum. Server med grovt brød til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer