Tandoori-kyllingbryst med myntekrem og kålsalat

Stek saftige kyllingbryst i ovnen
4 porsjoner / Tid: 50 min
Dette trenger du:
- 4 kyllingfileter
Marinade:
- 200 g gresk yoghurt
- 3 ss tandoorikrydder
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts kajennepepper
- salt
Kålsalat med sesam:
- ½ liten hodekål
- ¼ blomkål
- 3/4 dl olivenolje
- ½ dl epleeddik
- salt
- nykvernet pepper
- 4 ss svarte sesamfrø
Myntekrem:
- 1 bunt mynte
- 200 g gresk yoghurt
- salt
- nykvernet pepper
Tilbehør:
- grovt brød
Slik gjør du:
- Vask og tørk kyllingen. Bland yoghurt og krydder, og vend kyllingfiletene i blandingen. La dem marinere kjølig i minst 20 minutter, gjerne helt fra morgenen.
- Sett ovnen på 180 °. Fordel de marinerte kyllingfiletene på en stekeplate med bakepapir, og hell det siste av marinaden over. Stek kjøttet i ovnen i ca. 30 minutter.
- Skjær kålen i grove biter. Skjær blomkål i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Rør sammen en dressing av olje, eddik, salt og pepper, og bland den med kålen. Dryss på svarte sesamfø.
- Hakk myntebladene grovt, og rør dem med yoghurt, salt og pepper. Server kyllingfiletene med kålsalat, myntekrem og grovt brød.
LES OGSÅ: Ja til mer kylling og kalkun!