KYLLINGBRYST: Prøv en ny krydderblanding på kyllingen, i salaten og yoghurtdressingen. FOTO: Columbus Leth
KYLLINGBRYST: Prøv en ny krydderblanding på kyllingen, i salaten og yoghurtdressingen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Kyllingbryst:

Tandoori-kyllingbryst med myntekrem og kålsalat

Kål er både sunt og godt, og er utmerket til salat.

Tandoori-kyllingbryst med myntekrem og kålsalat

4 porsjoner / Tid: 50 min

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfileter

Marinade:

  • 200 g gresk yoghurt
  • 3 ss tandoorikrydder
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper
  • salt

Kålsalat med sesam:

  • ½ liten hodekål
  • ¼ blomkål
  • 3/4 dl olivenolje
  • ½ dl epleeddik
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 4 ss svarte sesamfrø

Myntekrem:

  • 1 bunt mynte
  • 200 g gresk yoghurt
  • salt
  • nykvernet pepper

Tilbehør:

  • grovt brød

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk kyllingen. Bland yoghurt og krydder, og vend kyllingfiletene i blandingen. La dem marinere kjølig i minst 20 minutter, gjerne helt fra morgenen.
  2. Sett ovnen på 180 °. Fordel de marinerte kyllingfiletene på en stekeplate med bakepapir, og hell det siste av marinaden over. Stek kjøttet i ovnen i ca. 30 minutter.
  3. Skjær kålen i grove biter. Skjær blomkål i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Rør sammen en dressing av olje, eddik, salt og pepper, og bland den med kålen. Dryss på svarte sesamfø.
  4. Hakk myntebladene grovt, og rør dem med yoghurt, salt og pepper. Server kyllingfiletene med kålsalat, myntekrem og grovt brød.

LES OGSÅ: Ja til mer kylling og kalkun!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: