Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser
- 600 g kyllingbrystfilet
- 4–8 spyd
Tandoorimarinade
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 ss tandoorikrydder
- 3 ss solsikkeolje
- 1 ts chiliflak
Mangosalsa
- 2 modne mangoer
- ½ agurk
- 4 små tomater
- skall og saft av 2 lime
- 4 ss sesamolje
- 1 fersk rød chili
- 1 bunt fersk koriander
Tilbehør
- 125 g jasminris

Slik gjør du:
1. Marinade: Rør yoghurt sammen med tandoorikrydder, olje og chiliflak. Skjær kyllingkjøttet i tykke, avlange stykker, la dem trekke i tandoorimarinaden i minst 1 time i kjøleskapet.
2. Sett kjøttet på spydene, og stek dem på en varm grill (eller i en ovn på 200 grader i ca. 25 minutter). Kjøttet skal være gjennomstekt, men ikke mer.
3. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.
4. Mangosalsa: Skrell mangoene, og skjær mangokjøttet i små terninger. Skyll agurk og tomat, og skjær dem i små terninger. Finriv skallet av limen, og rør skallet og saften sammen med sesamolje. Rens chilien og finsnitt den. Grovhakk koriander.
5. Bland alle ingrediensene til mangosalsaen sammen.
6. Server de stekte kyllingspydene med mangosalsa og kokt ris.
God middag!