<strong>MANGOSALSA:</strong> Lekker rett med saftig og velsmakende salsa av mango, agurk, tomat og koriander. Foto: All Over Press
MANGOSALSA: Lekker rett med saftig og velsmakende salsa av mango, agurk, tomat og koriander. Foto: All Over Press Vis mer

Mangosalsa

Tandoorikylling med mangosalsa og ris

Ris, tandoorimarinert kylling med frisk og lekker salsa er supergodt!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser

  • 600 g kyllingbrystfilet
  • 4–8 spyd

Tandoorimarinade

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss tandoorikrydder
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 ts chiliflak

Mangosalsa

  • 2 modne mangoer
  • ½ agurk
  • 4 små tomater
  • skall og saft av 2 lime
  • 4 ss sesamolje
  • 1 fersk rød chili
  • 1 bunt fersk koriander

Tilbehør

  • 125 g jasminris
<strong>TIPS:</strong> Et glass mangochutney er deilig tilbehør. Foto: All Over Press
TIPS: Et glass mangochutney er deilig tilbehør. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Marinade: Rør yoghurt sammen med tandoorikrydder, olje og chiliflak. Skjær kyllingkjøttet i tykke, avlange stykker, la dem trekke i tandoorimarinaden i minst 1 time i kjøleskapet. 
2. Sett kjøttet på spydene, og stek dem på en varm grill (eller i en ovn på 200 grader i ca. 25 minutter). Kjøttet skal være gjennomstekt, men ikke mer.
3. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.
4. Mangosalsa: Skrell mangoene, og skjær mangokjøttet i små terninger. Skyll agurk og tomat, og skjær dem i små terninger. Finriv skallet av limen, og rør skallet og saften sammen med sesamolje. Rens chilien og finsnitt den. Grovhakk koriander.
5. Bland alle ingrediensene til mangosalsaen sammen.
6. Server de stekte kyllingspydene med mangosalsa og kokt ris.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer