TERTE: Ovnsbakte terter er noe alle liker, og er en fin start på uken.  Foto: Columbus Leth
TERTE: Ovnsbakte terter er noe alle liker, og er en fin start på uken. Foto: Columbus Leth Vis mer

Terte

Terte med broccoli, bacon, erter og hvit geitost

Lyst på en deilig start på uken? Test ut denne oppskriften!

Tid beregnet på denne retten: 1 time (hviletid 1 time)
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Grov tertedeig         

  • 100 g kaldt smør
  • 120 g hvetemel
  • 50–60 g grahamsmel
  • 100 g gresk yoghurt 10 %
  • tørkede bønner eller linser til formen

Fyll

  • 200 g broccoli
  • 100 g frosne erter
  • 3 egg
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 2 hvitløkfedd
  • salt og nykvernet pepper

Topping

  • 110 g fersk hvit geitost i skiver
  • 200 g bacon i små terninger
TIPS: I denne kan du putte nærmest alt du har av rester. Foto: Columbus Leth
TIPS: I denne kan du putte nærmest alt du har av rester. Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Grov tertedeig: Skjær smøret i små stykker. Smuldre det sammen med de to meltypene. Samle deigen med yoghurten uten å elte den mer enn høyst nødvendig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time (gjerne over natten).

2. Rull deigen ut med en kjevle på et meldrysset bord, og legg den i en smurt terteform. Prikk deigen med en gaffel. Legg bakepapir oppå deigen og fyll opp med bønner eller linser slik at sidene ikke glir ned under stekingen. Stek tertedeigen i ca. 8 minutter på 200 grader, kantene skal bli så vidt gylne.

3. Fyll: Skyll brokkolien og skjær den i små buketter. Kok dem i 2 minutter. Tilsett de frosne ertene og kok i ytterligere 1 minutt. Hell av vannet. Fordel grønnsakene på tertebunnen.

4. Pisk sammen egg og fløte og krydre med presset hvitløk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over grønnsakene.

5. Topping: Legg skiver av geitost på toppen av terten og dryss over baconterninger. Stek terten i ovnen i 30 minutter på 210 grader.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: