Tid beregnet på denne retten: 1 time (hviletid 1 time)Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
Grov tertedeig
- 100 g kaldt smør
- 120 g hvetemel
- 50–60 g grahamsmel
- 100 g gresk yoghurt 10 %
- tørkede bønner eller linser til formen
Fyll
- 200 g broccoli
- 100 g frosne erter
- 3 egg
- 1 ½ dl kremfløte
- 2 hvitløkfedd
- salt og nykvernet pepper
Topping
- 110 g fersk hvit geitost i skiver
- 200 g bacon i små terninger
Slik gjør du:
1. Grov tertedeig: Skjær smøret i små stykker. Smuldre det sammen med de to meltypene. Samle deigen med yoghurten uten å elte den mer enn høyst nødvendig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time (gjerne over natten).
2. Rull deigen ut med en kjevle på et meldrysset bord, og legg den i en smurt terteform. Prikk deigen med en gaffel. Legg bakepapir oppå deigen og fyll opp med bønner eller linser slik at sidene ikke glir ned under stekingen. Stek tertedeigen i ca. 8 minutter på 200 grader, kantene skal bli så vidt gylne.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger