Terte

Terte med broccoli, bacon, erter og hvit geitost

Lyst på en deilig start på uken? Test ut denne oppskriften!

TERTE: Ovnsbakte terter er noe alle liker, og er en fin start på uken.  Foto: Columbus Leth
TERTE: Ovnsbakte terter er noe alle liker, og er en fin start på uken. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 1 time (hviletid 1 time)Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Grov tertedeig         

100 g kaldt smør120 g hvetemel50–60 g grahamsmel100 g gresk yoghurt 10 %tørkede bønner eller linser til formen

Fyll

200 g broccoli100 g frosne erter3 egg1 ½ dl kremfløte2 hvitløkfeddsalt og nykvernet pepper

Topping

110 g fersk hvit geitost i skiver200 g bacon i små terninger

Slik gjør du:

1. Grov tertedeig: Skjær smøret i små stykker. Smuldre det sammen med de to meltypene. Samle deigen med yoghurten uten å elte den mer enn høyst nødvendig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time (gjerne over natten).

2. Rull deigen ut med en kjevle på et meldrysset bord, og legg den i en smurt terteform. Prikk deigen med en gaffel. Legg bakepapir oppå deigen og fyll opp med bønner eller linser slik at sidene ikke glir ned under stekingen. Stek tertedeigen i ca. 8 minutter på 200 grader, kantene skal bli så vidt gylne.

3. Fyll: Skyll brokkolien og skjær den i små buketter. Kok dem i 2 minutter. Tilsett de frosne ertene og kok i ytterligere 1 minutt. Hell av vannet. Fordel grønnsakene på tertebunnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer