GEITOST: Bruk en myk, smørbar geitost i fyllet – som Snøfrisk. Er du ikke så glad i det, kan du bruke gresk yoghurt eller crème fraîche. Foto: All Over Press
GEITOST: Bruk en myk, smørbar geitost i fyllet – som Snøfrisk. Er du ikke så glad i det, kan du bruke gresk yoghurt eller crème fraîche. Foto: All Over Press Vis mer

Terte Med Asparages

Terte med poteter, asparges og geitost

Lekker vegetar-terte laget med rugmel og deilig fyll.

Tid berenet på denne retten: Slowfood
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 100 g rugmel
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1‒2 ss kaldt vann
  • 1 terteform

Fyll

  • 300 g poteter
  • 200 g grønne asparges
  • 150 g myk geitost
  • 100 g gresk yoghurt
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

Tilbehør

  • salat
TIPS: Du kan ha 3‒4 ekstra egg i massen og lage terten uten bunn, som en slags bakt eggekake. Det er også veldig godt. Foto: All Over Press
TIPS: Du kan ha 3‒4 ekstra egg i massen og lage terten uten bunn, som en slags bakt eggekake. Det er også veldig godt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Bland rugmel, hvetemel og salt. Smuldre inn smøret, og samle deigen med kaldt vann. Smør terteformen, og trykk tertedeigen ned i den. Forstek tertedeigen ved 200° i 10‒15 minutter. Ta den ut, og la den avkjøles litt.
2. Imens koker du potetene møre og skjærer dem i grove biter. Knekk av og kast den nederste delen av aspargesene. Grovsnitt dem, ha asparges og poteter i den forstekte formen.
3. Pisk sammen geitost, yoghurt, egg og melk, og krydre med salt og pepper. Hell massen over grønnsakene, og stek terten ved 175° varmluft i 45‒60 minutter eller til den er gjennomstekt og gyllen. Server straks med salat til.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop