Tid berenet på denne retten: Slowfood
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 100 g rugmel
- 100 g hvetemel
- 1 ts salt
- 100 g kaldt smør
- 1‒2 ss kaldt vann
- 1 terteform
Fyll
- 300 g poteter
- 200 g grønne asparges
- 150 g myk geitost
- 100 g gresk yoghurt
- 2 egg
- 2 dl melk
- salt og pepper
Tilbehør
- salat

Slik gjør du:
1. Bland rugmel, hvetemel og salt. Smuldre inn smøret, og samle deigen med kaldt vann. Smør terteformen, og trykk tertedeigen ned i den. Forstek tertedeigen ved 200° i 10‒15 minutter. Ta den ut, og la den avkjøles litt.
2. Imens koker du potetene møre og skjærer dem i grove biter. Knekk av og kast den nederste delen av aspargesene. Grovsnitt dem, ha asparges og poteter i den forstekte formen.
3. Pisk sammen geitost, yoghurt, egg og melk, og krydre med salt og pepper. Hell massen over grønnsakene, og stek terten ved 175° varmluft i 45‒60 minutter eller til den er gjennomstekt og gyllen. Server straks med salat til.
God middag!