Mat

Terte med poteter, asparges og geitost

Prøv denne spennende slow food-retten!

SLOW FOOD: Denne deilige terten er en perfekt start på helgen! Foto: All Over Press
SLOW FOOD: Denne deilige terten er en perfekt start på helgen! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingredienser:

  • 100 g rugmel
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1‒2 ss kaldt vann
  • 1 terteform

 

Tips: Du kan ha 3‒4 ekstra egg i massen og lage terten uten bunn, som en slags bakt eggekake. Det er også veldig godt.

Fyll

  • 300 g poteter
  • 200 g grønne asparges
  • 150 g myk geitost
  • 100 g gresk yoghurt
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • salt og pepper

 

Tilbehør

  • salat
DU KAN LETT VARIERE: Bruk en myk, smørbar geitost i fyllet – som Snøfrisk. Er du ikke så glad i det, kan du bruke gresk yoghurt eller crème fraîche. Foto: All Over Press
DU KAN LETT VARIERE: Bruk en myk, smørbar geitost i fyllet – som Snøfrisk. Er du ikke så glad i det, kan du bruke gresk yoghurt eller crème fraîche. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Bland rugmel, hvetemel og salt. Smuldre inn smøret, og samle deigen med kaldt vann. Smør terteformen, og trykk tertedeigen ned i den. Forstek tertedeigen ved 200° i 10‒15 minutter. Ta den ut, og la den avkjøles litt.

2. Imens koker du potetene møre og skjærer dem i grove biter. Knekk av og kast den nederste delen av aspargesene. Grovsnitt dem, ha asparges og poteter i den forstekte formen.

3. Pisk sammen geitost, yoghurt, egg og melk, og krydre med salt og pepper. Hell massen over grønnsakene, og stek terten ved 175° varmluft i 45‒60 minutter eller til den er gjennomstekt og gyllen. Server straks med salat til.

 

God middag!

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer