Dessert:

Tertefint!

Prøv denne friske terten med jordbær.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Jordbærterter med lemoncurd og marengs

4 porsjoner
Tid: 1 time
Steketid: 20 min

Ingredienser
Tertebunn

150 g hvetemel
85 g smør
35 g melis
1 eggeplomme
4 paiformer (10 cm i diameter eller 1 stor på 24 cm i diameter)

Marengs
2 eggehviter
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 crème brûlée-brenner

Til servering
300 g jordbær (litt flere hvis
det er til 1 stor pai)
4 ss lemoncurd

1. Tertebunn: Bland mel, smør og melis i en food-processor til det får en ensartet konsistens. Tilsett eggeplommene, og kjør kort til deigen akkurat har samlet seg. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Skru ovnen på 180°. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og fordel den i smurte terteformer. Legg en bit bake­papir over bunnene, og stek dem i 6 minutter.
3. Fjern bakepapiret, og stek bunnene i ytterligere 12–14 minutter, til de er gylne. Avkjøl helt på en rist.
4. Marengs: Pisk hvitene stive i en skål. Tilsett sukker og vanilje­sukker, og pisk i 5–10 minutter, til sukkeret er helt oppløst og marengsen stiv og blank. Fyll marengsen i en sprøytepose.
5. Servering: Skyll og rens jordbærene, og skjær dem i kvarte. Fordel lemoncurd på tertebunnene, legg jordbær oppå, og sprøyt marengs over. Brenn dem lett med en crème Brûlée-­brenner, og server straks.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer