Dessert:

Tertefint!

Prøv denne friske terten med jordbær.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Jordbærterter med lemoncurd og marengs

4 porsjonerTid: 1 timeSteketid: 20 min

IngredienserTertebunn150 g hvetemel85 g smør35 g melis1 eggeplomme4 paiformer (10 cm i diameter eller 1 stor på 24 cm i diameter)

Marengs2 eggehviter100 g sukker1 ts vaniljesukker1 crème brûlée-brenner

Til servering300 g jordbær (litt flere hvisdet er til 1 stor pai)4 ss lemoncurd

1. Tertebunn: Bland mel, smør og melis i en food-processor til det får en ensartet konsistens. Tilsett eggeplommene, og kjør kort til deigen akkurat har samlet seg. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.2. Skru ovnen på 180°. Kjevle deigen tynt ut på et meldrysset bord, og fordel den i smurte terteformer. Legg en bit bake­papir over bunnene, og stek dem i 6 minutter.3. Fjern bakepapiret, og stek bunnene i ytterligere 12–14 minutter, til de er gylne. Avkjøl helt på en rist.4. Marengs: Pisk hvitene stive i en skål. Tilsett sukker og vanilje­sukker, og pisk i 5–10 minutter, til sukkeret er helt oppløst og marengsen stiv og blank. Fyll marengsen i en sprøytepose.5. Servering: Skyll og rens jordbærene, og skjær dem i kvarte. Fordel lemoncurd på tertebunnene, legg jordbær oppå, og sprøyt marengs over. Brenn dem lett med en crème Brûlée-­brenner, og server straks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer