Tid beregnet på denne retten: 25 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 300 g oksekjøtt (entrecote)
- olivenolje til steking
- salt og nykvernet pepper
- ½ agurk
- 10 små tomater
- 1 rødløk
- 1 kurv bønnespirer
- 1 bunt koriander
Chilidressing:
- 3 ss fiskesaus
- 1 lime
- 1 ss sukker
- 1 hvitløkfedd
- 1 fersk rød chili
Soyamandler:
- 1 dl mandler
- 3 ss soyasaus
Til servering:
- brød eller kokt jasminris
Slik gjør du:
1. Stek kjøttet i stekepannen i litt olivenolje i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile.
2. Chilidressing: Rør fiskesaus med limesaft, sukker, finhakket hvitløk og finhakket chili.
3. Skyll agurken, skjær den gjennom på tvers og skrap ut frøene med en skje. Snitt den i tynne skiver på skrå. Skyll og del tomatene i to. Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver. Skyll bønnespirene.
4. Skjær det stekte kjøttet i tynne skiver og bland agurk, tomater, rødløk og bønnespirer sammen med kjøttet og chilidressing. Dryss med koriander.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger