TIGERKAKE: Et godt tips!
Lag mønsteret i kaken ved å helle en mørk og en lys deig lagvis i springformen uten å røre i den. FOTO: Betina Hastoft
TIGERKAKE: Et godt tips! Lag mønsteret i kaken ved å helle en mørk og en lys deig lagvis i springformen uten å røre i den. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Kake:

Tigerkake i springform

Tigerkake, eller marmorkake, er en gammel klassiker som vekker gode minner hos mange.

Publisert

Tigerkake i springform

Tid: 20 minutter / Baketid: 35 minutter / Avkjøling: minst 2 timer /Antall kakestykker: 12

Ingredienser:

Lys og mørk kakedeig:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180°. Smelt smør i en liten kjele, og la det kjøle litt av.
  2. Legg bakepapir i bunnen av springformen, og smør kantene.
  3. Pisk egg og sukker sammen med en vanlig visp (ikke elpisker) i en skål inntil massen blir kremet. Rør det smeltede smør i, og tilsett hvetemel og salt. Rør deigen jevn og glatt.
  4. Lys og mørk kakedeig: Hell halvdelen av deigen over i en annen skål. Rør vaniljesukker i den ene porsjonen med deig, og rør kakao i den andre, så du får en lys og en mørk kakedeig.
  5. Legg lagvis store spiseskjefuller av den lyse og den mørke deigen i formen, inntil all deigen er brukt. Det skal ikke røres mer etter det, for da vil kaken best bevare sitt marmorerte utseende.
  6. Stek kaken i ovnen i 35 minutter. Den må gjerne være fuktig i midten. Sett formen til avkjøling på en rist, og sett den deretter på kjøl i minst 2 timer. Skjær kaken i 12 stykker, og server.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer