Tigerkake i springform
Tid: 20 minutter / Baketid: 35 minutter / Avkjøling: minst 2 timer /Antall kakestykker: 12
Ingredienser:
- 200 g smør + 1 ss til formen
- 4 egg
- 450 g sukker
- 200 g hvetemel
- ½ ts salt
- en springform, 24 cm i diameter
- litt smør til formen
Lys og mørk kakedeig:
- 2 ts vaniljesukker
- 20 g kakao

Feir den internasjonale sjokoladedagen med denne franske klassikeren!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180°. Smelt smør i en liten kjele, og la det kjøle litt av.
- Legg bakepapir i bunnen av springformen, og smør kantene.
- Pisk egg og sukker sammen med en vanlig visp (ikke elpisker) i en skål inntil massen blir kremet. Rør det smeltede smør i, og tilsett hvetemel og salt. Rør deigen jevn og glatt.
- Lys og mørk kakedeig: Hell halvdelen av deigen over i en annen skål. Rør vaniljesukker i den ene porsjonen med deig, og rør kakao i den andre, så du får en lys og en mørk kakedeig.
- Legg lagvis store spiseskjefuller av den lyse og den mørke deigen i formen, inntil all deigen er brukt. Det skal ikke røres mer etter det, for da vil kaken best bevare sitt marmorerte utseende.
- Stek kaken i ovnen i 35 minutter. Den må gjerne være fuktig i midten. Sett formen til avkjøling på en rist, og sett den deretter på kjøl i minst 2 timer. Skjær kaken i 12 stykker, og server.
