Matplan:

Til deg! Fiks ferdig ukemeny

Middagsretter for hele familien.

MATPLAN: Stekt fisk med pestopoteter og salat. FOTO: Columbus Leth
MATPLAN: Stekt fisk med pestopoteter og salat. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Karrisuppe med blomkåltopping

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
3 fedd hvitløk
400 g bakepoteter
1 blomkål
1 ss olivenolje til steking
2 ts karri
1 liter grønnsak- eller kyllingbuljong
2 dl kremfløte
salt og pepper
ev. sitronsaft

Blomkåltopping
½ sitron
olivenolje
salt og pepper
frisk dill

Til servering
brød
2 ½ dl crème fraîche 18 %

RIM PÅ MAT: Både smak og konsistens blir dårligere når rim har dekket maten i fryseren. Hvordan du unngår dette, får du vite her! Foto: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

1. Skrell løken og hvitløken, og skjær begge i små terninger. Skrell potetene, og skjær dem i terninger. Del blomkålen i buketter og stokken i terninger.
2. Stek løk og hvitløk i olje i en gryte i et par minutter, til det er blankt. Tilsett poteter, halvparten av blomkålbukettene, hele stokken og karri, og stek i ytterligere 2–3 minutter. Tilsett buljong, legg på lokk, og la det koke i ca. 20 minutter til alt er mørt. Hell fløten i kjelen, og bruk en stavmikser for å mose suppen jevn. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
3. Blomkåltopping: Skjær de resterende blomkålbukettene i tynne skiver (ev. med en mando­lin), og vend dem med sitronsaft, olje, salt og pepper. Plukk og hakk dillen fint, og vend den sammen med blomkålskivene i en skål.
4. Servering: Ha karri­suppen i dype tallerkener, og server med blomkåltopping, brød og litt crème fraîche.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Stekt fisk med pestopoteter og salat

4 porsjoner
Tid: 30 min

Ingredienser
500 g seifilet
salt og pepper
½ dl hvetemel
olivenolje til steking
smør til steking

Pesto
3 ss solsikkekjerner
½ dl olivenolje
1 bunt bladpersille
½ fedd hvitløk
½ dl revet parmesan
salt og pepper
1 ts sitronsaft

Stekte poteter
600 g kokte poteter
1 ss olivenolje til steking
salt og pepper

Til servering
100 g grønn salat
2 mandariner
1 rødløk
½ potte basilikum

1. Pesto: Rist solsikkekjernene i 1 ts olje på en stekepanne til de er gylne. Skyll og pluk persillen. Skrell og hakk hvitløken fint. Bruk en stavmikser eller blender og mos solsikkekjerner sammen med persille, hvitløk, revet parmesan, olje, salt, pepper og litt sitronsaft til en jevn konsistens.
2. Stekte poteter: Skjær potetene i båter. Stek potetene gylne og møre i olje på en panne i ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper, og vend dem med ­pesto i en skål.
3. Skjær fisken i mindre biter. Krydre fiskebitene med salt og pepper, og vend dem i en dyp tallerken med mel. Stek fiskestykkene i olje og smør på en panne i et par minutter på hver side, til de er gylne og akkurat gjennomstekte.
4. Servering: Skyll og tørk salaten. Skrell mandarinene, og skjær dem i skiver. Skrell løken, og skjær den i tynne båter. Anrett salaten i en skål sammen med mandariner, løk og basilikum.

Tips! Kjøp en ferdig pesto hvis det skal gå kjapt. FOTO: Columbus Leth
Tips! Kjøp en ferdig pesto hvis det skal gå kjapt. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Koteletter i paprikasaus med bulgursalat

4 porsjoner
Tid: 35 min
Steketid: 35 min

Ingredienser
4 svinekoteletter
1 ss olivenolje til steking
salt og pepper
2 løk
3 hvitløkfedd
200 g sjampinjonger
2 paprikaer
½ rød chili
2 ts paprikakrydder
3 ss tomatpuré
1 ½ dl vann (eller buljong)
2 ½ dl kremfløte
1 bunt bladpersille
1 ts revet sitronskall, økologisk

Bulgursalat
200 g bulgur
75 g fersk babyspinat
1 rødløk
1 ts tørkede chiliflak
1 ts grillkrydder
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft

1. Brun kotelettene godt på begge sider i olje i en dyp ­panne. Legg kotelettene på en tallerken, og krydre med salt og pepper.
2. Skrell løken, og skjær den i tynne båter. Skrell og hak hvitløk. Rens sjampinjong, og skjær dem i skiver. Skyll paprikaene, og skjær dem i grove strimler. Skyll chilien, og hakk den fint.
3. Stek løk og sopp lett gylne i pannen i 2–3 minutter. Tilsett hvitløk og paprika, og stek i ­ytterligere 2 minutter. Tilsett chili, paprika, tomatpuré, vann og fløte, og rør godt rundt.
4. Legg kotelettene i grønnsaksausen, og tilsett eventuelt litt mer vann. Legg lokk på pannen, og la det hele småkoke i 7–8 minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Anrett alt i en form, og topp med plukket persille og finrevet sitronskall.
5. Bulgursalat: Kok bulgur etter anvisning på pakken. Skyll og tørk spinaten. Skrell løken, og skjær den i små terninger. Vend alt sammen i en skål, og smak til med litt chili, grillkrydder, olje og sitronsaft.
6. Servering: Server straks ­koteletter i paprikasaus med bulgursalat.

Med en smakfull paprikasaus blir kotelettmiddagen straks mer spennende. FOTO: Columbus Leth
Med en smakfull paprikasaus blir kotelettmiddagen straks mer spennende. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Artisjokk-krem med grillet aubergine og pitachips

4 porsjoner
Tid: 35 min

Ingredienser
150 g artisjokkhjerter i olje (ev. grillede)
1 boks limabønner (butterbeans)
1 hvitløkfedd
1 ss tahini (sesampasta)
½ sitron
salt og pepper

Grillet auberginesalat
1 aubergine
salt
2 ss olivenolje
1 ts balsamicoeddik
3 vårløk
1/4 bunt bladpersille
50 g fersk babyspinat
½ rød chili
pepper

Pitachips
4 pitabrød
2 ss olivenolje til steking
salt

Til servering
1 granateple

1. La artisjokker og bønner ­renne av. Skyll bønnene i kaldt vann, og la dem renne av. Skrell hvitløken, og press den. Ha det i en kjele sammen med artisjokker og bønner, og varm opp i et par minutter. Mos det til en jevn konsistens sammen med tahini og sitron­saft. Smak til artisjok­kremen med salt og pepper.
2. Grillet auberginesalat: Skyll auberginen, og skjær den i ­skiver. Dryss med litt salt og vend dem i olje i en skål. Stek dem gylne og møre på en panne i ca. 5 minutter på hver side. Legg dem på en tallerken, og drypp med balsamico. Avkjøl lett. Skyll vårløken, og skjær i tynne skiver på skrå. Skyll og plukk persillen. Skyll og tørk spinaten. Skyll chilien, og skjær den i tynne skiver. Vend grillede auberginer sammen med spinat i en skål. Smak til med salt, ­pepper og ev. mer balsamico. Topp med vårløk og chili.
3. Pitachips: Skjær pitabrødene i trekanter, og stek dem gylne på begge sider i olje på en ­panne. Dryss med litt salt.
4. Servering: Rull granateplet lett med håndflaten på kjøkkenbordet, slik at kjernene løsner. Del granateplet i to, og bank ut de rubinrøde kjernene. Dryss granateplekjernene over ­artisjokkremen, og server den med grillet auberginesalat og pitachips.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Kylling i form med fennikel og appelsin

4 porsjoner
Tid: 25 min
Steketid: 35 min

Ingredienser
1 hel kylling
salt og pepper
1 ts grillkrydder
olivenolje
1 fennikel
1 rødløk
½ hvitløk
200 g cherrytomater
1 usprøytet appelsin
1 kvist rosmarin

Til servering
100 g grønne oliven
ev. brød (eller pasta)

1. Forvarm ovnen til 200°. Del kyllingen i 8 biter. Legg dem i en ildfast form eller på en bakeplate med bakepapir. Krydre med salt, pepper og grill­krydder, og drypp med olje.
2. Skyll fennikelen, og skjær den i kvarte. Skrell rødløken, og skjær den i båter. Del hvitløken i hele fed. Skyll tomatene, og skjær ­appelsinen i båter. Plukk ros­marin. Fordel fennikel, rødløk, hvitløk, tomater, appelsin og ros­marin rundt kyllingen i formen. Drypp med olje, og sett formen i ovnen i ca. 35 minutter, til kyllingen er sprø og gjennom­stekt.
3. Servering: Dryss oliven over kyllingeformen, og server evt. brød til.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet