Ukens Matplan

Tirsdagsomelett som smaker ekstra godt

Litt fløte er nøkkelen.

OMELETT: Omelett er ekte husmannskost og superenkelt å lage. Og så kan det spises morgen, middag og kveld! Foto: All Over Press
OMELETT: Omelett er ekte husmannskost og superenkelt å lage. Og så kan det spises morgen, middag og kveld! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på dette retten: 30 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 20 g smør
  • 1 ss solsikkeolje til steking
  • 200 g sjampinjong
  • 2 sjalottløk
  • 6 egg
  • 6 ss kremfløte
  • salt og nykvernet pepper
  • 12 skiver stekeflesk
  • fersk koriander

Salat

  • 1 hodesalat
  • 12 små tomater
  • ½ agurk

Dressing

  • 2 ss olje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Rens sjampinjongen og skjær dem i fire. Skrell og hakk løken. Stek begge deler gylne i smør og olje i en stekepanne.

2. Pisk eggene lett sammen med fløten og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen og hell eggeblandingen i stekepannen. Rør forsiktig så eggemassen ikke brenner seg. Stek omeletten ferdig ved lav varme eller i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

3. Stek flesket i en tørr panne. Krydre med salt og pepper og dryss over koriander.

4. Salat: Skyll salaten og brekk den i grove stykker. Skyll tomatene og del dem i to. Skjær agurken i skiver. Bland alt i en bolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer