OMELETT: Omelett er ekte husmannskost og superenkelt å lage. Og så kan det spises morgen, middag og kveld! Foto: All Over Press
OMELETT: Omelett er ekte husmannskost og superenkelt å lage. Og så kan det spises morgen, middag og kveld! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Tirsdagsomelett som smaker ekstra godt

Litt fløte er nøkkelen.

Tid beregnet på dette retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 20 g smør
  • 1 ss solsikkeolje til steking
  • 200 g sjampinjong
  • 2 sjalottløk
  • 6 egg
  • 6 ss kremfløte
  • salt og nykvernet pepper
  • 12 skiver stekeflesk
  • fersk koriander

Salat

  • 1 hodesalat
  • 12 små tomater
  • ½ agurk

Dressing

  • 2 ss olje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • salt og nykvernet pepper
SNADDER: Omelett med fløte blir kjempegodt! Foto: All Over Press
SNADDER: Omelett med fløte blir kjempegodt! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rens sjampinjongen og skjær dem i fire. Skrell og hakk løken. Stek begge deler gylne i smør og olje i en stekepanne.

2. Pisk eggene lett sammen med fløten og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen og hell eggeblandingen i stekepannen. Rør forsiktig så eggemassen ikke brenner seg. Stek omeletten ferdig ved lav varme eller i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

3. Stek flesket i en tørr panne. Krydre med salt og pepper og dryss over koriander.

4. Salat: Skyll salaten og brekk den i grove stykker. Skyll tomatene og del dem i to. Skjær agurken i skiver. Bland alt i en bolle.

5. Dressing: Rør sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Server omeletten varm med ristet rugbrød og salat til.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: