Ukens Matplan

Tirsdagsomelett som smaker ekstra godt

Litt fløte er nøkkelen.

OMELETT: Omelett er ekte husmannskost og superenkelt å lage. Og så kan det spises morgen, middag og kveld! Foto: All Over Press
OMELETT: Omelett er ekte husmannskost og superenkelt å lage. Og så kan det spises morgen, middag og kveld! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på dette retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 20 g smør
  • 1 ss solsikkeolje til steking
  • 200 g sjampinjong
  • 2 sjalottløk
  • 6 egg
  • 6 ss kremfløte
  • salt og nykvernet pepper
  • 12 skiver stekeflesk
  • fersk koriander

Salat

  • 1 hodesalat
  • 12 små tomater
  • ½ agurk

Dressing

  • 2 ss olje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • salt og nykvernet pepper
SNADDER: Omelett med fløte blir kjempegodt! Foto: All Over Press
SNADDER: Omelett med fløte blir kjempegodt! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rens sjampinjongen og skjær dem i fire. Skrell og hakk løken. Stek begge deler gylne i smør og olje i en stekepanne.

2. Pisk eggene lett sammen med fløten og krydre med salt og pepper. Skru ned varmen og hell eggeblandingen i stekepannen. Rør forsiktig så eggemassen ikke brenner seg. Stek omeletten ferdig ved lav varme eller i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

3. Stek flesket i en tørr panne. Krydre med salt og pepper og dryss over koriander.

4. Salat: Skyll salaten og brekk den i grove stykker. Skyll tomatene og del dem i to. Skjær agurken i skiver. Bland alt i en bolle.

5. Dressing: Rør sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten. Server omeletten varm med ristet rugbrød og salat til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer