Søte tomater:

Tomat-trikset alle bør kunne

Det er en grunn til at tomatene ofte smaker bedre på restaurant.

SØTE TOMATER: Kokk deler et enkelt tips for å få mer smakfulle og søte tomater, og det er heldigvis enkelt å få til hjemme på kjøkkenet. Foto: NTB.
SØTE TOMATER: Kokk deler et enkelt tips for å få mer smakfulle og søte tomater, og det er heldigvis enkelt å få til hjemme på kjøkkenet. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Det finnes ikke mye som er bedre enn ferske, søte og smakfulle tomater. Mange oppfatter tomater som en grønnsak, men biologisk defineres den faktisk som et bær.

Mange av oss elsker tomater, og de er jo så anvendelige og lett tilgjengelige. De brukes for eksempel i pizza, pasta, salater og gratenger, eller bare på brødskiven eller som sunn snacks.

De er små, røde, søte, gode og sunne, og for mange et naturlig valg som en av sine «5 om dagen».

Tomater inneholder massevis av antioksidanter, kan redusere risikoen for prostatakreft og er en god kilde til både betakaroten, vitamin C og kostfiber.

Men har du lurt på hvorfor tomatene du får servert på restaurant ofte er søtere og mer smakfulle enn de du kjøper i butikken?

Hemmeligheten er et enkelt triks som du heldigvis kan få til hjemme på kjøkkenet.

Ikke spis kalde tomater

Et enkelt tips for å få mer smakfulle og søte tomater er rett og slett å ha de litt i ovnen eller sørge for at de ikke er kalde når de spises.

- Hvorfor blir tomatene søtere når de varmes?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer