TOMATQUICHE: Quiche er den franske versjonen av pai, og fast inventar på franske kafeer. Foto: Line Falck
TOMATQUICHE: Quiche er den franske versjonen av pai, og fast inventar på franske kafeer. Foto: Line Falck Vis mer

Pai

Tomatquiche med geitost og grønn salat

Ny versjon av den tradisjonelle paien!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 1 t og 35 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Tertedeig

Fyll

Grønn salat med rugbrødkrutonger

Dressing

TOMATQUICHE: Lei av en "vanlig middag"? Denne oppskriften garanterer vi faller i smak. Foto: Line Falck
TOMATQUICHE: Lei av en "vanlig middag"? Denne oppskriften garanterer vi faller i smak. Foto: Line Falck Vis mer

Slik gjør du:

1. Tertedeig: Blend smør og mel sammen i en foodprocessor. Tilsett egg og salt og blend til deigen samler seg. Form deigen til en kule, pakk den inn i plastfolie og legg den kaldt i 30 minutter. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord og legg den i en smurt terteform. Prikk bunnen med en gaffel. Dekk kantene med alufolie. Forstek tertebunnen i 10 minutter på 200 grader.

2. Fyll: Pisk sammen egg, fløte og oregano. Krydre med salt og pepper. Hell eggemassen over tertebunnen. Ta tomatene opp av oljen og grovhakk dem. Strø dem over terten. Topp med hakket geitost. Stek terten i 25 minutter til den er fast, gyllen og sprø.

3. Grønn salat: Skyll og slyng salaten. Skjær rugbrød i terninger og bland dem med olje og salt. Legg krutongene på et stekebrett med bakepapir. Stek dem sprø i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Skrell sjalottløken og skjær den i tynne ringer. Pynt salaten med rugbrødkrutonger og løkringer.

4. Dressing: Rør sammen sennep, balsamico og honning. Tilsett oljen litt om gangen under omrøring, til du får en jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten rett før servering.

God appetitt!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer