TOMATSUPPE: Blend gjerne suppen med en stavmikser rett i kjelen. Enkelt og kjapt! Middag for en deilig start på helgen Foto: Columbus Leth
TOMATSUPPE: Blend gjerne suppen med en stavmikser rett i kjelen. Enkelt og kjapt! Middag for en deilig start på helgen Foto: Columbus Leth Vis mer

Hverdagsmat

Tomatsuppe med grønnsaker og bacon

Her kommer en oppskrift som også er starten på en god helg!

Tid beregnet på denne retten: 80 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 gulrot
  • 100 g knollselleri
  • ½ rød paprika
  • 2 skiver bacon
  • olivenolje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks flådde tomater
  • 1 l tomatjuice
  • ½ l hønsebuljong
  • 1 kvist fersk timian
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 2 dl crème fraîche 18 %
  • 1 rødløk
  • 1 liten bunt gressløk
  • godt brød
TIPS: La to never med pastaskruer koke med i suppen de siste 8–10 minuttene Foto: Columbus Leth
TIPS: La to never med pastaskruer koke med i suppen de siste 8–10 minuttene Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1.  Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i mindre stykker. Rens paprikaen og skjær den i grove terninger. Skjær baconskivene i mindre stykker. Stek alt sammen i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré, tomatjuice, buljong og timian. La det småkoke i 1 time.

2. Fisk opp timiankvisten. Blend suppen og smak til med salt og pepper.

3. Servering: Server suppen med crème fraîche, finhakket rødløk og gressløk og et stykke brød.

Vi ønsker deg en god middag og en god helg!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop