Hverdagsmat

Tomatsuppe med grønnsaker og bacon

Her kommer en oppskrift som også er starten på en god helg!

TOMATSUPPE: Blend gjerne suppen med en stavmikser rett i kjelen. Enkelt og kjapt! Middag for en deilig start på helgen Foto: Columbus Leth
TOMATSUPPE: Blend gjerne suppen med en stavmikser rett i kjelen. Enkelt og kjapt! Middag for en deilig start på helgen Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 80 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 gulrot
  • 100 g knollselleri
  • ½ rød paprika
  • 2 skiver bacon
  • olivenolje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks flådde tomater
  • 1 l tomatjuice
  • ½ l hønsebuljong
  • 1 kvist fersk timian
  • salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 2 dl crème fraîche 18 %
  • 1 rødløk
  • 1 liten bunt gressløk
  • godt brød
TIPS: La to never med pastaskruer koke med i suppen de siste 8–10 minuttene Foto: Columbus Leth
TIPS: La to never med pastaskruer koke med i suppen de siste 8–10 minuttene Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1.  Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i mindre stykker. Rens paprikaen og skjær den i grove terninger. Skjær baconskivene i mindre stykker. Stek alt sammen i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré, tomatjuice, buljong og timian. La det småkoke i 1 time.

2. Fisk opp timiankvisten. Blend suppen og smak til med salt og pepper.

3. Servering: Server suppen med crème fraîche, finhakket rødløk og gressløk og et stykke brød.

Vi ønsker deg en god middag og en god helg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer