ALLERS.NO: Denne suppen har god smak og er også vegetarisk. Server gjerne med en varm toast, så blir måltidet mer mettende.
LES OGSÅ: Tomatsuppe med bacon og gulrot
Tomatsuppe med toast
(4 porsjoner)
800 g ferske røde tomater1 løk1–2 hvitløkbåter1 agurk2 røde paprika½ dl olivenolje2 ts hvitvinseddik3 dl vann1 ts flytende honningsalt og pepper Tomatsalat:8 røde minitomater8 gule minitomater5 kvister basilikum1 ts olivenoljeflaksalt Geitost-toast:100 g chèvre4–8 små bagettskiver2 ss flytende honning
1. Sett ovnen på 250°. Lag et kryss i toppen av tomatene. Dypp demi kokende vann og fjern skallet. Skjær de skåldede tomatene i mindre biter og legg dem i en bolle.
2. Skrell og grovhakk løk, hvitløk og agurk og legg i bollen. Kjern ut og finhakk paprika og ha i bollen.
3. Tilsett olivenolje, eddik, vann og honning. Miks suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. For en tynnere konsistens, sil suppen gjennom en finmasket sil. Sett i kjøleskapet.
4. Tomatsalaten lages ved å dele tomater i mindre biter. Bland med basilikumblader, olivenolje og flaksalt i en bolle og rør om.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger