Oppskrift:

Toppen av kransekaka!

Det er enkelt å bake kransekake selv, og med pistasjnøter i marsipanmassen blir smaken eksklusiv og fargen ekstra fin.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Kransekakebiter med pistasj

Tid: 25 minutter
Kjøletid, marsipan: 1 time
Steketid: 7 minutter
Antall: 16 stk.

Ingredienser
100 g usaltede pistasjnøtter
250 g marsipan
100 g melis
1 eggehvite

Pynt
100 g mørk sjokolade
usaltede pistasjnøtter

1. Kjør pistasjnøttene til de blir til helt fint mel i en food-processor eller minihakker. Tilsett marsipan og melis, og kjør maskinen igjen til alt er blandet sammen.
2. Tilsett eggehviten, litt om gangen, mens du lar maskinen kjøre til du får en helt ensartet og lett klissete masse. Sett kjølig i 1 time.
3. Sett ovnen på 180 °. Fukt hendene dine, og trill marsipanmassen til 16 kuler. Fordel kulene på en bakeplate kledd med bakepapir, og gi dem et lett trykk.
4. Stek dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er lett gylne. Følg med så de ikke plutselig blir for mørke. La kransekakebitene avkjøles.
5. Pynt: Smelt forsiktig sjokolade over vannbad. Dypp bunnen av hver kransekake i den smeltede sjokoladen. Sett dem på et stykke bakepapir med sjokoladen oppå, slik at den kan stivne. Pynt til slutt kakene med pistasjnøtter satt fast med litt av den smeltede sjokoladen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer