Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 600–700 g torskefilet
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper
Tapenade
- 2 ss svarte oliven uten sten
- 1 hvitløkfedd
- 1 glass soltørkede tomater i olje
- 2 skiver landbrød
Grov mos
- 500 g poteter
- 300 g grønne erter (frosne, opptinte)
- Skall av 1 sitron
- 1 bunt fersk mynte
- 25 g smør
- salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Skjær fisken i fire stykker, og fjern eventuelle ben. Legg fisken på en bakepapirkledd stekeplate. Sett ovnen på 200 grader.
2. Tapenade: Blend oliven, skrelt hvitløk, soltørkede tomater (avdryppet) og brød til en grov tapenade. Bruk for eksempel stavmikser. Tilsett en-to ss av oljen fra de soltørkede tomatene hvis tapenaden er for tørr.
3. Fordel tapenaden oppå fisken. Legg et basilikumblad på hvert stykke fisk; drypp med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
4. Grov mos: Kok potetene i 20 minutter, til de er møre. La ertene koke med i kjelen de siste fem minuttene av potetenes koketid. Finriv sitronskallet. Hakk mynten. Hell vannet av potetene og ertene, og mos dem til en grov mos sammen med sitronskall, hakket mynte og smør. Smak til med salt og pepper. Server den grove mosen til fisken.
God middag!