<strong>LEKKERT:</strong> Supergodt! Men er det en utfordring å få barna til å spise fisk, skal du huske å være nøye med å fjerne alle beina. Foto: All Over Press
LEKKERT: Supergodt! Men er det en utfordring å få barna til å spise fisk, skal du huske å være nøye med å fjerne alle beina. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Torsk på kremet perlebygg med ricotta og gresskar

Nydelig fisk med spennede og perfekt tilbehør!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 2 dl perlebygg
  • ½ hokkaidogresskar
  • 3 ss olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • salt
  • salvie
  • 2 epler i båter

Fisk

  • 300 g torsk
  • litt olje til steking
  • salt
  • olivenolje

I tillegg

  • 10 salvieblader, hakkede
  • 250 g ricotta
  • 3-4 ss sitronsaft
  • salt
<strong>TIPS:</strong> I stedet for torsk kan du bruke annen mager hvit fisk uten skinn, f.eks. lange eller sei.  Foto: All Over Press
TIPS: I stedet for torsk kan du bruke annen mager hvit fisk uten skinn, f.eks. lange eller sei. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 grader. Skyll perlebyggen, og kok den mør i usaltet vann i 15‒ 20 minutter. Hell av vannet.
2. Mens byggen koker, skrubber du gresskaret og skraper ut kjernene med en skje. Skjær gresskaret i båter (skjær bort skallet hvis det er veldig tykt). Vend gresskaret sammen med olivenolje, sitronsaft og salt, og legg det utover en stekeplate. Stek det i den varme ovnen i 15 minutter. Legg på epler og salvie og la det steke i ytterligere 5‒10 minutter, til gresskaret er mørt og eplene myke.
3. Imens deler du fisken i to og steker den i litt olje i en varm panne. La den steke nesten ferdig på den ene siden. Ta pannen av varmen, snu fisken, og la den steke ferdig på ettervarmen. Krydre med salt.
4. Stek salviebladene sprø og lekre i olivenolje i en varm panne. Vend ricottaen inn i den varme perlebyggen, og smak til med sitronsaft og salt. Vend forsiktig inn epler og gresskar, og server de kremede kornene toppet med fisk og sprø salvie.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer