LUNSJ: Dette er en finfin lunsjrett. Stek tortillaen i små, ildfaste former, eller som én stor tortilla i en stor form. Foto: All Over Press
LUNSJ: Dette er en finfin lunsjrett. Stek tortillaen i små, ildfaste former, eller som én stor tortilla i en stor form. Foto: All Over Press Vis mer

Oppskrifter Med Egg

Tortilla med chorizo og paprika

Nydelig spansk omelett med poteter som passer perfekt til lunsj!

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 kokte poteter
  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 rød paprika
  • 100 g tørket chorizo
  • 7 egg
  • 2 ss melk eller vann
  • 2 dråper tabasko (eller en klype med tørkede chiliflak)
  • eventuelt 1 ss olje til steking
  • salt og nykvernet pepper

Pynt

  • Fersk oregano, basilikum, gressløk eller koriander
TIPS: Tortillaen kan stekes ferdig i stekepannen ved svak varme istedenfor å stekes i ovnen. Foto: All Over Press
TIPS: Tortillaen kan stekes ferdig i stekepannen ved svak varme istedenfor å stekes i ovnen. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær de kalde potetene i grove terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens paprikaen, og skjær den og chorizoen i små terninger. Pisk egg og vann eller melk sammen med en gaffel, og tilsett tabasko eller chiliflak. 
2. Fres løk, hvitløk og chorizo i en stekepanne. Tilsett litt olje om det blir for lite fett. Legg paprikaen og potetene oppi, og stek et par minutter. Krydre med salt og pepper.
3. Fordel fyllet i mindre former som tåler stekeovn, eller bruk en stor ildfast form, og hell eggemassen over slik at det fordeler seg mellom fyllet. Stek i ovnen på 180 grader til eggemassen så vidt har stivnet. Server varm eller kald med ferskhakket krydderurt.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: