Oppskrifter:

Tre sunne retter med krydderurter

Det løfter både smak og rettens utseende, så her er det lov å være raus!

OPPSKRIFTER: Friske krydderurter får vi aldri nok av. FOTO: Frederikke Heiberg
OPPSKRIFTER: Friske krydderurter får vi aldri nok av. FOTO: Frederikke Heiberg Vis mer
Publisert

Grillet spisskål med sprø skinke og basilikum

Spisskål holder på formen, selv om den får en tur på grillen. Spis det som en lett frokost eller som tilbehør til grillmaten.

2 porsjoner
Tid: 20 min
Grilltid: 2 min

Ingredienser
½ spisskål (ca. 500 gram)
2 skiver spekeskinke

Dressing
1 fedd hvitløk
75 g crème fraîche
1 ansjos
20 g parmesan
1 ts worcestersaus
salt og pepper

Til servering
50 g ristet rugbrød
fersk basilikum

Sprø skinke: Stek skinkeskivene sprø på grillfunksjonen i ovnen i et par minutter. Avkjøl, og knus dem lett i biter.
Dressing: Bland sammen crème fraîche, hvitløk, ansjos, revet parmesan og worcestersaus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Spisskål: Del det halve kålhodet over på langs, og stek med på grillen eller i en grillpanne i et par minutter, til de får tydelige grillstriper. Servering: Anrett spisskålen på 2 tallerkener, og hell dressingen over. Dryss over knust skinke, små biter av ristet rugbrød og masse basilikumblader.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Romanesco og blomkål med mynteyoghurt og dukkah

Dukkah er en eksotisk krydderblanding med egyptiske aner. Lag den selv, eller kjøp den ferdig i butikken.

2 porsjoner
Tid: 20 min

Ingredienser
250 g blomkål
250 g romanesco

Mynteyoghurt
1 fedd hvitløk
1 liten håndfull mynteblader
125 g gresk yoghurt
1/4 dl sitronsaft
salt og pepper

Dukkah
10 g usaltede pistasjnøtter
1 ts sesamfrø
½ ts korianderfrø
½ ts hel spisskum
½ ts sumak

Mynteyoghurt: press hvitløkfeddet. Skyll og hakk opp mynten. Bland sammen yoghurt, hvitløk, mynte og sitronsaft i en skål. Smak til med salt og pepper.
Dukkah: Finhakk pistasjnøttene, og hell dem i en morter sammen med sesamfrø, korianderfrø, spisskum og sumak. Knus det sammen, til frøene er helt knust. Men pass på at det ikke blir til fint pulver. Servering: Skyll blomkål og romanesco, og del begge ingrediensene i små buketter. Anrett dem på et serveringsfat, ha over mynteyoghurten, og et dryss med dukkah. La retten trekke litt innen servering.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Quinoasalat med sukkererter, mormordressing og dill

Den klassiske «mormordressingen» er oppgradert med rygeost, som gir salaten en ekstra piff.

2 porsjoner
Tid: 20 min

Ingredienser
75 g quinoa
300 g spisskål
150 g sukkererter
2 sylteagurker

Mormordressing
100 g rygeost
2 ss eddik
1 ss sukker
salt og pepper

Til servering
gressløk
dill

Mormordressing: Rør rygeosten til en dressing med eddik og sukker i en skål, og smak til med salt og pepper. La den trekke i kjøleskap fram til servering.
Quinoasalat: Skyll quinoaen i kaldt vann, og kok i lettsaltet vann i 12 minutter i en gryte. Skyll og kutt opp spisskålen. Fjern ertene fra stilken. Bland kokt quinoa, spisskål og erter i en skål. Skyll sylteagurkene, og kutt dem i skiver på langs.
Servering: Fordel salaten på 2 tallerkener, og legg agurkskivene over. Ha over mormordressing, og pynt med hakket gressløk og dill.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer