RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet tomatborsjtsj, er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press
RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet tomatborsjtsj, er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press Vis mer

Suppeoppskrift

Tre supper fulle av antioksidanter

Disse kan du nyte med verdens beste samvittighet!

Publisert

KK.NO: Sunne og velsmakende supper passer fint til både lunsj, middag og kvelds - og varmer litt ekstra når kveldene blir mørkere. 

Og nå er de norske rotgrønnsakene i sesong, perfekte råvarer for sunne supper.

Her får du tre oppskrifter på supper som gir deg påfyll av sunne næringsstoffer:

LES OGSÅ: En av de sunneste grønnsakene som finnes

Potetsuppe med røkt laks og rugbrødscrunch

(4 porsjoner)

2 store bakepoteter (ca. 400 g)
1 bunt vårløk
3 dl H-melk
3 dl mild hønsefond
1 ss karri
salt og nykvernet pepper
2 dl gresk yoghurt

Rugbrødcrunch
2 skiver dagsgammelt rugbrød
1 ss smør til steking

Til servering
4 skiver røkt laks
dill
salt og nykvernet pepper

POTETSUPPE: Denne suppen tar under en halvtime å lage og ser fin ut servert - perfekt om du skal ha selskap. Foto: All Over Press
POTETSUPPE: Denne suppen tar under en halvtime å lage og ser fin ut servert - perfekt om du skal ha selskap. Foto: All Over Press Vis mer

1. Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Rens vårløken, skjær dem i mindre stykker. Bland poteter, vårløk, melk og fond i en kjele, krydre med karri, salt og pepper. La det koke under lokk i ca. 10 minutter, til potetene er helt møre.

2. Blend suppen i en blender eller med en stavmikser rett i kjelen. Varm suppen opp så den blir gjennomvarm, og smak til med salt og pepper. Rør i gresk yoghurt, og la suppen småkoke i fem minutter. Juster eventuelt tykkelsen med vann.

3. Rugbrødcrunch: Skjær rugbrødet i små stykker, og stek dem sprø i smør i en stekepanne.

4. Hell suppen i skåler, og anrett en skive laks i hver porsjon. Dryss med rugbrødcrunch og plukket dill, og krydre med salt og pepper.

LES OGSÅ: Derfor er suppe bra for deg

RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press
RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press Vis mer

Rødbete-tomatborsjtsj

(4 porsjoner)

300 g oksekjøtt, for eksempel innerlår, i små terninger
olje
salt, pepper
2 rødløk
3 gulrøtter
2 stilker stangselleri
300 g skrelte rødbeter
2 hvitløkfedd
2 ts paprika
1 ts hel spisskummen
1 liten boks tomatpuré
1 ts sukker
1 ½ l oksebuljong
300 g snittet rødkål
salt, pepper
4 ss crème fraîche
litt dill
brød

1. Brun kjøttet i litt olje, krydre med salt og pepper og legg det til side.

2. Skjær løken i skiver, snitt gulrøttene og stangsellerien og riv rødbetene godt. Sauter grønnsakene i olje ved middels varme i fem minutter, hell kjøttet tilbake i kjelen.

3. Krydre med knust hvitløk, paprika, spisskummen, tomatpuré og sukker.

4. Hell buljongen oppi og la suppen koke i 20 minutter ved svak varme.

5. Tilsett snittet rødkål og kok i 10–15 minutter til. Smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med crème fraîche, dill og brød.

LES OGSÅ: Rødbeter gjør fet mat sunnere

GRØNNKÅL: Suppe med supergrønnsaken grønnkål gjør godt for kroppen. Foto: All Over Press
GRØNNKÅL: Suppe med supergrønnsaken grønnkål gjør godt for kroppen. Foto: All Over Press Vis mer

Grønnkålsuppe med mandler

(4 porsjoner)

Finn flere deilige suppeoppskrifter i KK 34 som er i salg nå.
Finn flere deilige suppeoppskrifter i KK 34 som er i salg nå. Vis mer

200 g grønnkål
1 stor potet
1 ½ l buljong
1 dl kremfløte
salt, pepper
25 g mandler
litt olivenolje

1. Vask og finhakk grønnkålen. Skrell og skjær potetene i små terninger. Hell kål og poteter i en kjele, hell over buljong, la det småkoke til potetene er møre.

2. Blend suppen med en stavmikser rett i kjelen, hell i fløten og pass på at suppen blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper. 

3. Rist mandlene i litt olje i en stekepanne og server til suppen.

LES OGSÅ: - Grønnkål er en av de sunneste grønnsakene du kan spise

Disse suppeoppskriftene og enda flere velsmakende supper finner du i KK 34 som er i salg nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer