Suppeoppskrift

Tre supper fulle av antioksidanter

Disse kan du nyte med verdens beste samvittighet!

RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet tomatborsjtsj, er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press
RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet tomatborsjtsj, er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sunne og velsmakende supper passer fint til både lunsj, middag og kvelds - og varmer litt ekstra når kveldene blir mørkere. 

Og nå er de norske rotgrønnsakene i sesong, perfekte råvarer for sunne supper.

Her får du tre oppskrifter på supper som gir deg påfyll av sunne næringsstoffer:

LES OGSÅ: En av de sunneste grønnsakene som finnes

Potetsuppe med røkt laks og rugbrødscrunch

(4 porsjoner)

2 store bakepoteter (ca. 400 g)
1 bunt vårløk
3 dl H-melk
3 dl mild hønsefond
1 ss karri
salt og nykvernet pepper
2 dl gresk yoghurt

Rugbrødcrunch
2 skiver dagsgammelt rugbrød
1 ss smør til steking

Til servering
4 skiver røkt laks
dill
salt og nykvernet pepper

POTETSUPPE: Denne suppen tar under en halvtime å lage og ser fin ut servert - perfekt om du skal ha selskap. Foto: All Over Press
POTETSUPPE: Denne suppen tar under en halvtime å lage og ser fin ut servert - perfekt om du skal ha selskap. Foto: All Over Press Vis mer

1. Skrell potetene, og skjær dem i små terninger. Rens vårløken, skjær dem i mindre stykker. Bland poteter, vårløk, melk og fond i en kjele, krydre med karri, salt og pepper. La det koke under lokk i ca. 10 minutter, til potetene er helt møre.

2. Blend suppen i en blender eller med en stavmikser rett i kjelen. Varm suppen opp så den blir gjennomvarm, og smak til med salt og pepper. Rør i gresk yoghurt, og la suppen småkoke i fem minutter. Juster eventuelt tykkelsen med vann.

3. Rugbrødcrunch: Skjær rugbrødet i små stykker, og stek dem sprø i smør i en stekepanne.

4. Hell suppen i skåler, og anrett en skive laks i hver porsjon. Dryss med rugbrødcrunch og plukket dill, og krydre med salt og pepper.

LES OGSÅ: Derfor er suppe bra for deg

RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press
RØDBETESUPPE: Denne suppen med det rare navnet er en østeuropeisk smaksbombe! Foto: All Over Press Vis mer

Rødbete-tomatborsjtsj

(4 porsjoner)

300 g oksekjøtt, for eksempel innerlår, i små terninger
olje
salt, pepper
2 rødløk
3 gulrøtter
2 stilker stangselleri
300 g skrelte rødbeter
2 hvitløkfedd
2 ts paprika
1 ts hel spisskummen
1 liten boks tomatpuré
1 ts sukker
1 ½ l oksebuljong
300 g snittet rødkål
salt, pepper
4 ss crème fraîche
litt dill
brød

1. Brun kjøttet i litt olje, krydre med salt og pepper og legg det til side.

2. Skjær løken i skiver, snitt gulrøttene og stangsellerien og riv rødbetene godt. Sauter grønnsakene i olje ved middels varme i fem minutter, hell kjøttet tilbake i kjelen.

3. Krydre med knust hvitløk, paprika, spisskummen, tomatpuré og sukker.

4. Hell buljongen oppi og la suppen koke i 20 minutter ved svak varme.

5. Tilsett snittet rødkål og kok i 10–15 minutter til. Smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med crème fraîche, dill og brød.

LES OGSÅ: Rødbeter gjør fet mat sunnere

GRØNNKÅL: Suppe med supergrønnsaken grønnkål gjør godt for kroppen. Foto: All Over Press
GRØNNKÅL: Suppe med supergrønnsaken grønnkål gjør godt for kroppen. Foto: All Over Press Vis mer

Grønnkålsuppe med mandler

(4 porsjoner)

Finn flere deilige suppeoppskrifter i KK 34 som er i salg nå.
Finn flere deilige suppeoppskrifter i KK 34 som er i salg nå. Vis mer

200 g grønnkål
1 stor potet
1 ½ l buljong
1 dl kremfløte
salt, pepper
25 g mandler
litt olivenolje

1. Vask og finhakk grønnkålen. Skrell og skjær potetene i små terninger. Hell kål og poteter i en kjele, hell over buljong, la det småkoke til potetene er møre.

2. Blend suppen med en stavmikser rett i kjelen, hell i fløten og pass på at suppen blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper. 

3. Rist mandlene i litt olje i en stekepanne og server til suppen.

LES OGSÅ: - Grønnkål er en av de sunneste grønnsakene du kan spise

Disse suppeoppskriftene og enda flere velsmakende supper finner du i KK 34 som er i salg nå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer