Mandag: Søt chili-kylling og pak choy i form
4 personerTid: 25 minOvnstid: 35 min
Ingredienser4 kyllinglår (ev. flere hvis de er små)4 pak choy8 vårløk1 ss sesamoljesalt og pepper1 dl vann
Søt chilimarinade20 g fersk ingefær3 ss soyasaus4 ss søt chilisaus
Tilbehør4 dl ris
Til servering2 ss sesamfrøkoriander
1. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.2. Søt chilimarinade: Skrell ingefæren, og riv den fint. Rør den sammen med soya og søt chilisaus i en stor skål.3. Skru ovnen på 220°. Vend kyllinglårene godt rundt i marinaden. Ta dem opp, og legg dem i en ildfast form. Spar på resten av marinaden.4. Stek kyllingen i ovnen i 20 minutter. Skyll pak choy, og skjær dem i halve eller kvarte. Rens vårløkene, skjær av roten, og la dem være hele. Vend pak choy og vårløk med sesamolje, og fordel grønnsakene mellom kyllinglårene i den ildfaste formen. Drypp resten av chilimarinaden over, og krydre med salt og pepper. Hell vann i bunnen av formen, og sett den tilbake i ovnen. Stek i ytterligere ca. 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.5. Servering: Dryss sesamfrø over retten, og server den med kokt ris og koriander.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger