Fiks ferdige middagsoppskrifter

Trenger du middagstips? Her er vår ukemeny!

Disse rettene vil garantert falle i smak.

Taco-salat med stekt ris og lime. FOTO: Columbus Leth
Taco-salat med stekt ris og lime. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Tomatsuppe med kylling, pasta og basilikum

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
3 fedd hvitløk
1 paprika
400 g tomater
½ rød chili
2 ss olivenolje til steking
1 klype malt spisskum
8 dl moste tomater
2 ½ dl vann
salt og pepper

Topping
300 g pasta (f.eks. penne)
2 kyllingbrystfileter
2 ss olivenolje til steking
salt og pepper
½ ts eplesidereddik
ev. paprikapulver

Til servering
75 g parmesan
250 g cherrytomater
1 potte basilikum

1. Skrell løk og hvitløk, og hakk begge deler i små terninger. Skyll paprika og tomater, og skjær begge deler i terninger. Skyll og hakk chilien fint.
2. Stek løk og hvitløk i olje i en gryte i 3–4 minutter. Tilsett paprika og tomater, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett chili, spisskum, moste tomater og vann. Legg lokk på, og la det koke under lokk i ca. 20 minutter. Mos suppen med en stavmikser direkte i gryten, og smak til med salt, pepper og eventuelt litt ekstra chili.
3. Topping: Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skjær kyllingfiletene i strimler, og stek dem gylne i olje på en panne i 7–8 minutter – til de er gjennomstekte. Krydre med salt, pepper og eddik, og tilsett eventuelt et dryss paprikapulver.
4. Servering: Riv parmesan grovt, og plukk basilikum. Skyll cherrytomatene, og skjær dem i to. Anrett tomatsuppen i dype tallerkener, og tilsett pasta, stekt kylling, cherrytomater, parmesan og basilikum.

Med stekt kylling og pasta får tomatsuppen ekstra fylde. FOTO: Columbus Leth
Med stekt kylling og pasta får tomatsuppen ekstra fylde. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Fiskekaker med sesam og avokadosalat

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
Fiskefarse
500 g hvit fisk, kald (hyse, sei eller torsk)
1 ss potetmel
2 ts salt
1/4 ts muskat
2–3 dl melk

Fiskekaker
1 stilk sitrongress
½ rød chilifiskefarsen
1 ½ dl sesamfrø
rapsolje til steking

Avokadosalat
2 hjertesalater
2 vårløk
2 avokadoer
1 bunt dill
1 rød chili
2 ss ristede sesamfrø

Til servering
1 sitron
1 bunt dill
ev. ris eller brød

1. Fiskefarse: Del fisken i store terninger, og ha dem i en food processor sammen med salt. Kjør til massen er jevn og fast. Ha i potetmel, muskat og litt av melken. Kjør videre, og spe gradvis med resten av melken til farsen er glatt og jevn.
2. Fiskekaker: Skyll sitrongress og chili, og hakk begge deler fint. Rør sitrongress og chili inn i fiskefarsen, og form farsen til små, runde fiskekaker. Vend dem i sesamfrø i en dyp tallerken. Stek fiskekakene i rikelig med olje i en panne i 3–4 minutter på hver side ved middels varme, til de blir sprø og gylne.
3. Avokadosalat: Skyll hjertesalatene, og del dem i grove biter. Skyll vårløkene, og skjær dem i tynne skiver på skrå. Skjær avokadokjøttet i skiver. Plukk dill grovt. Skyll chilien, og hakk den fint. Anrett salaten på et fat, med avokado, vårløk, dill og chili til slutt. Dryss over litt sesam.
4. Servering: Anrett fiskekaker i dype tallerkener med avokado­salat, sitronbåter og dill. Server med eventuelt ris eller brød til.

Fiskekakene du får kjøpt i butikken, er vel og bra, men det er noe eget med dem du lager selv. Tips! Er du glad i koriander, kan du blande en håndfull av den, finhakket, i fiskefarsen. FOTO: Columbus Leth
Fiskekakene du får kjøpt i butikken, er vel og bra, men det er noe eget med dem du lager selv. Tips! Er du glad i koriander, kan du blande en håndfull av den, finhakket, i fiskefarsen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Røsti med bønner, cherrytomater og oliven

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 bakepoteter
2 gulrøtter
1 rødløk
4 stilker timian
2 egg
3 ss hvetemel
salt og pepper
olivenolje til steking

Topping
250 g grønne bønner
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts eddik
salt og pepper

Til servering
250 g cherrytomater
100 g svarte oliven
100 g cottage cheese
ev. brød

1. Skrell poteter og gulrøtter, og riv dem grovt. Skrell rødløken, og hakk den fint. Plukk timian­blader fra stilkene. Ha potet, gulrot og løk sammen i en bolle. Tilsett timian, egg, mel, salt og pepper, og bland godt. Stek store skjefuller av potetmassen i olje på en panne i 3–4 minutter på hver side, til røstiene er gylne og sprø.
2. Topping: Kok bønnene møre i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Skrell hvitløkene, og hakk dem fint. Renn av bønnene, og vend dem sammen med hvitløk, olje, eddik, salt og pepper i en skål.
3. Servering: Skyll tomatene, og del dem i to. Server røstiene med bønner, tomater, oliven, cottage cheese og eventuelt brød.

Røstiene kan, som her, være hovedingrediensen. Men de kan også være tilbehør til fiske- og kjøttretter i stedet for vanlige poteter. Tips! De sprø potetrøstiene kan også blandes med for eksempel pastinakk og rødbete, eller hva du måtte ha i grønnsakskuffen. FOTO: Columbus Leth
Røstiene kan, som her, være hovedingrediensen. Men de kan også være tilbehør til fiske- og kjøttretter i stedet for vanlige poteter. Tips! De sprø potetrøstiene kan også blandes med for eksempel pastinakk og rødbete, eller hva du måtte ha i grønnsakskuffen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Taco-salat med stekt ris og lime

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
1 hodekål
1 agurk
3 avokadoer
250 g cherrytomater

Stekt svinekjøtt
3 svinekoteletter
2 ts tacokrydder
salt og pepper
½ ss flytende honning
1 lime

Topping
6 tacoskjell
1 rødløk
1 potte koriander
2 dl crème fraîche, 18 %
salt
½ lime

Til servering
2 lime

1. Skyll salaten, og riv den grovt. Skyll agurken, og skjær den i små terninger. Skjær avokadokjøttet i små terninger. Skyll cherry­tomatene, og del dem i to.
2. Stekt svinekjøtt: Skjær kotelettene i strimler, og vend dem i tacokrydder, salt og pepper. Stek kjøttet på en panne i 5–6 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Tilsett honning og limesaft i de siste sekundene av steketiden, og krydre med salt.
3. Topping: Knus de sprø tacoskjellene grovt. Skrell rødløken, og skjær den i små terninger. Plukk og hakk koriander grovt. Rør crème fraîche sammen med litt salt og limesaft i en skål.
4. Servering: Anrett salaten på tallerkener, og fordel agurk, avokado, tomater og svinekjøtt oppå. Dryss over litt rødløk og koriander, og drypp deretter dressing over. Server straks med limebåter og eventuelt ris.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Entrecôte med melonsalat

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
4 entrecôter
1 ss olivenolje til steking
salt og pepper

Melonsalat
1 galiamelon
1 agurk
1 sjalottløk
½ potte basilikum
1 usprøytet sitron
2 ss olivenolje
1 håndfull grønn salat
salt og pepper

Hvitløkyoghurt
2 ½ dl gresk yoghurt, 10 %
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Til servering
100 g oliven
ev. kokte poteter eller brød

1. Melonsalat: Skrell melonen, og skjær den i biter. Skyll agurken, og skjær den i halve skiver. Skrell løk, og skjær den i små terninger. Plukk basilikum, riv skallet fint av sitronen, og del sitronen i to. Vend melonbitene sammen med løk, basilikum, sitronskall, sitronsaft og olje i en bolle. Skyll salaten, og anrett den på et fat. Fordel melon og agurk oppå, og krydre med salt og pepper.
2. Grill kjøttet i 2–3 minutter på hver side på hagegrillen eller en stekepanne.
3. Hvitløkyoghurt: Skrell hvitløk, og press den. Rør den deretter sammen med yoghurt, salt og pepper i en skål.
4. Servering: Server grillet entrecôte med melonsalat, hvitløkyoghurt og oliven. Server eventuelt poteter eller brød til.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer