Fiks ferdige middagsoppskrifter

Trenger du middagstips? Her er vår ukemeny!

Her finner du garantert noe som vil falle i smak.

Stekt gnocchi med sommergrønt. FOTO: Columbus Leth
Stekt gnocchi med sommergrønt. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Misotorsk med lynstekte grønnsaker

4 personer
Tid: 25 min
Marinering: 30 min

Ingredienser
5 cm fersk ingefær
2 ss misopasta (fås på helsekostbutikker)
2 ss soyasaus
5 ss vann
1 ts lys sirup
4 torskefileter
200 g nudler

Lynstekte grønnsaker
1 bunt vårløk
250 g aspargesbrokkoli
250 g sukkererter
2 ss sesamolje (til steking)
2 ss soyasaus
1 ss sesamfrø
½ ts tørkede chiliflak

1. Skrell ingefæren, og riv den fint. Bland ingefæren med miso, soya, vann og sirup i en stor skål – tilsett mer vann hvis marinaden er for tjukk. Vend torskefiletene i marinaden, og la dem trekke i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Skru ovnen på 200°. Fordel torskefiletene på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i ca. 10 minutter, til den er akkurat gjennomstekt og deler seg i flak.
3. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Renn av i et dørslag.
4. Lynstekte grønnsaker: Skyll alle grønnsakene, og skjær vårløkene i tynne skiver på skrå. Varm opp en wok eller en dyp panne, og stek alle grønnsakene i sesamolje i et par minutter, til de er litt møre, men fortsatt sprø. Tilsett soyasaus, sesamfrø og chiliflak, og stek videre i ca. 1 minutt.
5. Servering: Anrett torsken oppå nudler og grønnsaker, og dryss eventuelt litt ekstra sesamfrø over.

Miso er en basisingrediens i mange japanske retter. Den tilfører dybde og umamismak helt uten animalsk innhold. FOTO: Columbus Leth
Miso er en basisingrediens i mange japanske retter. Den tilfører dybde og umamismak helt uten animalsk innhold. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Marinert kylling med purre og mais

4 personer
Tid: 30 min
Marinering: Minst 30 min

Ingredienser
600 g kyllingbrystfilet
5 cm fersk ingefær
4 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ts chilisaus (f.eks. sambal oelek)
2 ts tomatketsjup
2 ss olivenolje til steking
salt

Tilbehør
4 dl jasminris

Stekte grønnsaker
3 purrer
2 maiskolber
1 ½ ss smør (til steking)
salt og pepper

Til servering
1 håndfull bladpersille

1. Skjær kyllingbrystfiletene i terninger. Skrell og riv ingefæren, og rør den sammen med soyasaus, sesamolje, chilisaus og ketsjup i en stor skål. Vend kyllingkjøttet i marinaden, og la det trekke i 30 minutter.
2. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.
3. Stek kjøttet i olje på en panne i ca. 5 minutter, til det er gjennomstekt. Smakt til med salt. Legg kjøttet på en tallerken, og vask pannen.
4. Stekte grønnsaker: Rens purrene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Skjær maiskjernene av maiskolbene med en stor kniv. Stek purrer og mais i smør på pannen i 3–4 minutter, til de er lett møre, men fortsatt har tyggemotstand. Krydre med salt og pepper.
5. Servering: Anrett risen på de 4 tallerkenene, fordel kjøttet over, og deretter de stekte grønnsakene. Pynt med hakket persille, og server.

Ingefæren, sesamoljen, soyasausen og chilisausen gjør dette til en ordentlig smakfull rett. Tips! Serveres eventuelt med en dressing rørt sammen av crème fraîche, ferske krydderurter og søt chilisaus. FOTO: Columbus Leth
Ingefæren, sesamoljen, soyasausen og chilisausen gjør dette til en ordentlig smakfull rett. Tips! Serveres eventuelt med en dressing rørt sammen av crème fraîche, ferske krydderurter og søt chilisaus. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Stekt gnocchi med sommergrønt

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 20 min

Ingredienser
250 g cherrytomater
200 g grønne asparges
1 squash
2 rødløk
2 fedd hvitløk
2 maiskolber
600 g gnocchi
4 ss olivenolje
½ ts tørkede chiliflak
3 stilker fersk rosmarin
½ usprøytet sitron
salt og pepper

Til servering
50 g parmesan
½ potte basilikum

1. Skru ovnen på 220°. Skyll tomater og asparges, og skjær aspargesene i mindre biter. Skyll squashen, skjær den i tykke skiver, og skjær skivene deretter i to. Skrell rødløkene, og skjær dem i båter. Skrell hvitløkene, og hakk dem fint. Skjær av maiskornene fra maiskolbene med en stor kniv.
2. Fordel gnocchi, tomater, asparges, squash, rødløk, hvitløk og mais i en stor, smurt ovnsform. Drypp olje over, og bland det hele godt sammen. Dryss chiliflak, hakket rosmarin og finrevet sitronskall over hele formen, og krydre til slutt med salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek i ca. 10 minutter.
3. Ta formen ut, og vend godt rundt. Mos gjerne tomatene litt, så væsken renner ut. Sett formen tilbake i ovnen, og stek i ytterligere 10 minutter, til gnocchiene er gylne.
4. Servering: Anrett gnocchi med sommergrønt i dype tallerkener. Dryss over litt ferskrevet parmesan, og pynt med basilikum.

Gnocchi er en slags potetpasta, som kan kjøpes i større matbutikker. Tips! Server gnocchi som et alternativ til pasta. FOTO: Columbus Leth
Gnocchi er en slags potetpasta, som kan kjøpes i større matbutikker. Tips! Server gnocchi som et alternativ til pasta. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Hakkebøffer med serranoskinke og potetsalat med chèvre

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 35 min

Ingredienser
500 g kjøttdeig av storfe
salt og pepper
4 skiver serranoskinke
1 ss olivenolje til steking

Potetsalat
800 g poteter
2 paprikaer
2 ss olivenolje
1 ss tørket rosmarin
salt og pepper

Til servering
100 g chèvre
1 håndfull bladpersille

1. Potetsalat: Skru ovnen på 210°. Skrubb potetene, og skjær dem i båter. Skyll paprikaene, og skjær dem i brede strimler. Vend poteter og paprika i litt olje, og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Krydre med rosmarin, salt og pepper. Stek poteter og paprika i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gylne og sprø.
2. Form kjøttdeigen til 4 hakkebøffer, og krydre dem med salt og pepper. Snurr en skive serranoskinke rundt hver hakkebøff. Stek hakkebøffene på en varm panne med olje i 3–4 minutter på hver side.
3. Servering: Anrett poteter og paprika på et fat. Skjær chèvren i skiver, og fordel dem over potetsalaten. Dryss over litt hakket persille. Server potet­salaten til hakkebøffene.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Pizza med squash, rødløk og skinke

4 personer
Tid: 35 min
Hevetid: I alt 8 1/2½ time
Steketid: 15 min

Ingredienser
Pizzadeig
10 g gjær
3 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
1 ts sukker
1 ½ ts salt
400 g hvetemel, gjerne pizzamel tipo-0

Fyll
100 g mascarpone
2 ts tørket rosmarin
salt og pepper
1 squash
2 rødløk

Topping
½ potte basilikum
200 g cherrytomater
12 skiver serranoskinke
4 ss balsamicoeddik
50 g parmesan

1. Pizzadeig: Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet. Tilsett olje, sukker og salt, og rør rundt. Tilsett mel, og elt deigen grundig sammen til den er glatt og smidig. Dekk bakebollen med plastfolie, og la den heve i romtemperatur i time. La deretter deigen stå i kjøle­skapet i minst 8 timer.
2. Skru ovnen på 250° varmluft, og la 2 stekeplater bli varme i ovnen. Velt deigen ut på et meldrysset bord, og del den i 2 biter. Kjevle eller dra deigen ut til tynne pizzabunner, og legg dem på hvert sitt bakeark.
3. Fyll: Smør et tynt lag mascarpone på pizzabunnene, og krydre med rosmarin, salt og pepper. Skyll squash, skrell rødløkene, og skjær begge deler i tynne skiver. Fordel squash og rødløk på pizzaene.
4. Dra pizzaene med bake­arkene over på de varme stekeplatene, og stek i ovnen i 12–15 minutter, til de er gjennomstekte og sprø i kanten.
5. Topping: Skyll og tørk cherrytomatene, og del dem i to. Fordel til slutt tomater, serrano­skinke og basilikum på de varme pizzaene. Drypp over litt balsamicoeddik, og pynt med høvlet parmesan.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer