Mandag: Misotorsk med lynstekte grønnsaker
4 personer
Tid: 25 min
Marinering: 30 min
Ingredienser
5 cm fersk ingefær
2 ss misopasta (fås på helsekostbutikker)
2 ss soyasaus
5 ss vann
1 ts lys sirup
4 torskefileter
200 g nudler
Lynstekte grønnsaker
1 bunt vårløk
250 g aspargesbrokkoli
250 g sukkererter
2 ss sesamolje (til steking)
2 ss soyasaus
1 ss sesamfrø
½ ts tørkede chiliflak
1. Skrell ingefæren, og riv den fint. Bland ingefæren med miso, soya, vann og sirup i en stor skål – tilsett mer vann hvis marinaden er for tjukk. Vend torskefiletene i marinaden, og la dem trekke i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Skru ovnen på 200°. Fordel torskefiletene på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i ca. 10 minutter, til den er akkurat gjennomstekt og deler seg i flak.
3. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Renn av i et dørslag.
4. Lynstekte grønnsaker: Skyll alle grønnsakene, og skjær vårløkene i tynne skiver på skrå. Varm opp en wok eller en dyp panne, og stek alle grønnsakene i sesamolje i et par minutter, til de er litt møre, men fortsatt sprø. Tilsett soyasaus, sesamfrø og chiliflak, og stek videre i ca. 1 minutt.
5. Servering: Anrett torsken oppå nudler og grønnsaker, og dryss eventuelt litt ekstra sesamfrø over.


Derfor skal du oppbevare tomatene opp ned
Tirsdag: Marinert kylling med purre og mais
4 personer
Tid: 30 min
Marinering: Minst 30 min
Annonsørinnhold
Aller Media
Det er ikke uten grunn at alle skal ha denne nå
i samarbeid med Aller MediaIngredienser
600 g kyllingbrystfilet
5 cm fersk ingefær
4 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ts chilisaus (f.eks. sambal oelek)
2 ts tomatketsjup
2 ss olivenolje til steking
salt
Tilbehør
4 dl jasminris
Stekte grønnsaker
3 purrer
2 maiskolber
1 ½ ss smør (til steking)
salt og pepper
Til servering
1 håndfull bladpersille
1. Skjær kyllingbrystfiletene i terninger. Skrell og riv ingefæren, og rør den sammen med soyasaus, sesamolje, chilisaus og ketsjup i en stor skål. Vend kyllingkjøttet i marinaden, og la det trekke i 30 minutter.
2. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.
3. Stek kjøttet i olje på en panne i ca. 5 minutter, til det er gjennomstekt. Smakt til med salt. Legg kjøttet på en tallerken, og vask pannen.
4. Stekte grønnsaker: Rens purrene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Skjær maiskjernene av maiskolbene med en stor kniv. Stek purrer og mais i smør på pannen i 3–4 minutter, til de er lett møre, men fortsatt har tyggemotstand. Krydre med salt og pepper.
5. Servering: Anrett risen på de 4 tallerkenene, fordel kjøttet over, og deretter de stekte grønnsakene. Pynt med hakket persille, og server.

Onsdag: Stekt gnocchi med sommergrønt
4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 20 min
Ingredienser
250 g cherrytomater
200 g grønne asparges
1 squash
2 rødløk
2 fedd hvitløk
2 maiskolber
600 g gnocchi
4 ss olivenolje
½ ts tørkede chiliflak
3 stilker fersk rosmarin
½ usprøytet sitron
salt og pepper
Til servering
50 g parmesan
½ potte basilikum
1. Skru ovnen på 220°. Skyll tomater og asparges, og skjær aspargesene i mindre biter. Skyll squashen, skjær den i tykke skiver, og skjær skivene deretter i to. Skrell rødløkene, og skjær dem i båter. Skrell hvitløkene, og hakk dem fint. Skjær av maiskornene fra maiskolbene med en stor kniv.
2. Fordel gnocchi, tomater, asparges, squash, rødløk, hvitløk og mais i en stor, smurt ovnsform. Drypp olje over, og bland det hele godt sammen. Dryss chiliflak, hakket rosmarin og finrevet sitronskall over hele formen, og krydre til slutt med salt og pepper. Sett formen i ovnen, og stek i ca. 10 minutter.
3. Ta formen ut, og vend godt rundt. Mos gjerne tomatene litt, så væsken renner ut. Sett formen tilbake i ovnen, og stek i ytterligere 10 minutter, til gnocchiene er gylne.
4. Servering: Anrett gnocchi med sommergrønt i dype tallerkener. Dryss over litt ferskrevet parmesan, og pynt med basilikum.


Saftig sommerkake
Torsdag: Hakkebøffer med serranoskinke og potetsalat med chèvre
4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 35 min
Ingredienser
500 g kjøttdeig av storfe
salt og pepper
4 skiver serranoskinke
1 ss olivenolje til steking
Potetsalat
800 g poteter
2 paprikaer
2 ss olivenolje
1 ss tørket rosmarin
salt og pepper
Til servering
100 g chèvre
1 håndfull bladpersille
1. Potetsalat: Skru ovnen på 210°. Skrubb potetene, og skjær dem i båter. Skyll paprikaene, og skjær dem i brede strimler. Vend poteter og paprika i litt olje, og fordel dem på en stekeplate med bakepapir. Krydre med rosmarin, salt og pepper. Stek poteter og paprika i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gylne og sprø.
2. Form kjøttdeigen til 4 hakkebøffer, og krydre dem med salt og pepper. Snurr en skive serranoskinke rundt hver hakkebøff. Stek hakkebøffene på en varm panne med olje i 3–4 minutter på hver side.
3. Servering: Anrett poteter og paprika på et fat. Skjær chèvren i skiver, og fordel dem over potetsalaten. Dryss over litt hakket persille. Server potetsalaten til hakkebøffene.

Fredag: Pizza med squash, rødløk og skinke
4 personer
Tid: 35 min
Hevetid: I alt 8 1/2½ time
Steketid: 15 min
Ingredienser
Pizzadeig
10 g gjær
3 dl lunkent vann
3 ss olivenolje
1 ts sukker
1 ½ ts salt
400 g hvetemel, gjerne pizzamel tipo-0
Fyll
100 g mascarpone
2 ts tørket rosmarin
salt og pepper
1 squash
2 rødløk
Topping
½ potte basilikum
200 g cherrytomater
12 skiver serranoskinke
4 ss balsamicoeddik
50 g parmesan
1. Pizzadeig: Smuldre gjæren, og rør den ut i vannet. Tilsett olje, sukker og salt, og rør rundt. Tilsett mel, og elt deigen grundig sammen til den er glatt og smidig. Dekk bakebollen med plastfolie, og la den heve i romtemperatur i time. La deretter deigen stå i kjøleskapet i minst 8 timer.
2. Skru ovnen på 250° varmluft, og la 2 stekeplater bli varme i ovnen. Velt deigen ut på et meldrysset bord, og del den i 2 biter. Kjevle eller dra deigen ut til tynne pizzabunner, og legg dem på hvert sitt bakeark.
3. Fyll: Smør et tynt lag mascarpone på pizzabunnene, og krydre med rosmarin, salt og pepper. Skyll squash, skrell rødløkene, og skjær begge deler i tynne skiver. Fordel squash og rødløk på pizzaene.
4. Dra pizzaene med bakearkene over på de varme stekeplatene, og stek i ovnen i 12–15 minutter, til de er gjennomstekte og sprø i kanten.
5. Topping: Skyll og tørk cherrytomatene, og del dem i to. Fordel til slutt tomater, serranoskinke og basilikum på de varme pizzaene. Drypp over litt balsamicoeddik, og pynt med høvlet parmesan.
