Matplan:

Trenger du middagstips? Her får du en hel ukesmeny!

Fiks ferdig plan.

Panert fisk med maissalsa og grønne bønner. FOTO: Columbus Leth
Panert fisk med maissalsa og grønne bønner. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Riskaker med spinat og paprikakrem

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 gulrøtter
1 rødløk
2 fedd hvitløk
75 g babyspinat
2 egg
1 ½ ts karri
3 ss hvetemel
1 ts salt
pepper
350 g kokt ris
olivenolje til steking

Paprikakrem
1 løk
2 fedd hvitløk
2 paprikaer
1 ss olivenolje til steking
1 ½ dl vann
2 ss tomatpuré
salt og pepper
eplesidereddik

Til servering
250 g cherrytomater
koriander
1 lime
ev. brød eller poteter

1. Skrell og riv gulrøttene. Skrell løk og hvitløk, og skjær begge deler i små terninger. Skyll spinaten, og hakk den grovt. Pisk eggene sammen i en bolle, og tilsett karri, mel, salt og pepper. Vend kokt ris sammen med eggene, og tilsett gulrøtter, rødløk, hvitløk og spinat. Hvis blandingen virker i overkant flytende, kan du tilsette en ekstra skje mel. Stek skjefuller av riskakefarsen i olje på en panne i 4–5 minutter på hver side, til de er sprø og gylne.
2. Paprikakrem. Skrell løk, og skjær den i tynne båter. Skrell hvitløkfeddene, og skjær dem i skiver. Skyll paprikaene, og del dem i to. Fjern kjernene, og skjær paprikaene i grove biter. Stek løk, hvitløk og paprika lett mørt i en gryte med olje. Tilsett vann og tomatpuré, og la det småkoke under lokk i 12–15 minutter. Bruk en stavmikser, og mos det til en jevn masse direkte i gryten. Smak til med litt salt, pepper og eddik.
3. Servering: Skyll tomatene, og del dem i to. Fordel paprikakremen på tallerkenene, og legg riskakene oppå. Server med et dryss av tomater og plukket koriander, og legg ved limebåter til å dryppe over og eventuelt brød.

Dette er en genial måte å bruke risrester på. I stedet for ris kan du også bruke kokt bulgur eller quinoa. FOTO: Columbus Leth
Dette er en genial måte å bruke risrester på. I stedet for ris kan du også bruke kokt bulgur eller quinoa. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Panert fisk med maissalsa og grønne bønner

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
400 g rødspettefilet
2 egg
salt og pepper
hvetemel
150 g strøkavring
olivenolje til steking
smør til steking

Maissalsa
1 maiskolbe
1 rødløk
1 rød chili
kruspersille
olivenolje
eplesidereddik
salt og pepper

Tilbehør
250 g grønne bønner
salt
smør til steking
olivenolje til steking

Til servering
1 sitron
ev. kokte poteter eller brød

1. Maissalsa: Skjær maiskjernene av kolben med en skarp kniv. Skrell rødløken, og skjær den i små terninger. Skyll og hakk chili og persille fint. Bland mais sammen med rødløk, chili og persille i en skål. Smak til med olje, eddik, salt og pepper.
2. Tilbehør: Kok bønnene møre i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Renn av vannet, og vend bønnene sammen med litt smør og olje i en skål.
3. Pisk eggene sammen i en dyp tallerken. Krydre fiskefiletene med salt og pepper, og vend dem først i en dyp tallerken med mel, deretter i egg, og til slutt i strøkavring. Stek fiskefiletene på en panne med olje og smør i ca. 2 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte.
4. Servering: Server fiskefiletene toppet med maissalsa, grønne bønner, sitronbåter og eventuelt med kokte poteter til.

De friske maiskjernene løfter denne salsaen til et nytt nivå. Tips! Du kan fint panere annen type hvit fisk på denne måten. Beregn bare lengre steketid hvis fiskebitene er tykkere. FOTO: Columbus Leth
De friske maiskjernene løfter denne salsaen til et nytt nivå. Tips! Du kan fint panere annen type hvit fisk på denne måten. Beregn bare lengre steketid hvis fiskebitene er tykkere. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Grillede pølser med potetsalat

4 personer
Tid: 25 min
Grilltid: 15 min

Ingredienser
8 pølser (gjerne krydrete)
olivenolje til steking

Potetsalat
500 g poteter
1 ½ ss dijonsennep
1 ss flytende honning
3 ss crème fraîche lett
½ sitron
salt og pepper
1 crispisalat
1 rødløk
kruspersille
1 potte basilikum

Til servering
chilisaus

1. Potetsalat: Skrubb potetene, og kok dem møre i en kasserolle med lettsaltet vann.
2. Rør sennep sammen med litt honning, crème fraîche, sitronsaft, salt og pepper i en skål. Avkjøl potetene, og del dem i to. Vend potetene i sennepsdressingen, og smak til med salt og pepper.
3. Skyll salaten og plukk den grovt. Skrell rødløken, og skjær den i tynne båter. Plukk persille og basilikum. Anrett salaten på et fat, og fordel potene oppå. Tilsett rødløk, persille og basilikum.
4. Grill pølsene på hagegrillen eller en grillpanne.
5. Servering: Server de grillede pølsene med potetsalat og chilisaus.

Får du tak i kjøttfylte og krydrete pølser, blir dette ekstra godt. Tips! Synes du chilisaus er for sterkt, kan du droppe den. FOTO: Columbus Leth
Får du tak i kjøttfylte og krydrete pølser, blir dette ekstra godt. Tips! Synes du chilisaus er for sterkt, kan du droppe den. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Calzone med feta og spinat

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 14 min

Ingredienser
500 g spinat, frossen
2 løk
3 fedd hvitløk
1 paprika
1 ss olivenolje til steking
salt og pepper
2 ferdige pizzabunner
2 ss pesto
150 g feta

Til servering
400 g erter
250 g cherrytomater
ev. svarte oliven
1 potte basilikum
chilisaus
grønn pesto

1. Skru ovnen på 225°. La spinaten tine i et dørslag, og press ut overskytende væske. Skrell løkene, og skjær dem i tynne båter. Skrell og hakk hvitløk. Skyll paprikaen, og skjær den i små terninger. Stek løkene møre i olje på en panne. Tilsett hvitløk og paprika, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.
2. Rull ut to ferdige pizzabunner på hver sin stekeplate med bakepapir. Smør dem med pesto, og fordel fyllet på halvparten av hver pizzabunn. Tilsett små biter feta. Brett deigen inn over fyllet, og press den sammen i kanten med en gaffel. Stek calzonene i ovnen i 12–14 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
3. Servering: Anrett erter, tomater og eventuelt oliven i en skål. Skjær calzonepizzaene i mindre biter, tilsett basilikumblader, og server med grønt, chilisaus og pesto.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Helstekt kylling med spicy melonsalat og poteter

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 55 min

Ingredienser
1 hel kylling
2 ss olivenolje
½ potte fersk timian
½ potte fersk oregano

Melonsalat
1 kantaloupemelon
1 agurk
½ rød chili
2 håndfuller grønn salat
1 sitron
2 ss olivenolje
salt og pepper

Tilbehør
kokte eller stekte poteter
ev. aioli

1. Skru ovnen på 200°. Rens kyllingen, og legg den i en ildfast form. Bland krydderurter, litt salt og olje i en skål, og gni inn kyllingen med marinaden. Stek kyllingen i ovnen i ca. 55 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hell gjerne litt saft fra bunnen av formen over kyllingen underveis.
2. Melonsalat: Skrell melonen, og skjær den i grove terninger. Skrell agurken, og skjær den i halve skiver. Skyll chilien, og hakk den fint. Skyll og tørk salaten, og vend den sammen med agurk, olje, sitronsaft, salt og pepper. Anrett salaten i en bolle, og tilsett melon og chili helt til slutt.
3. Servering: Del opp kyllingen, og server den med melonsalat, poteter og eventuelt aioli. Dryss eventuelt hakket timian over.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer