Matplan:

Trenger du middagstips? Her har du en fiks ferdig ukemeny!

Deilige retter for hele familien.

MATPLAN: Grønn bolognese med pasta og mozzarella. FOTO: Columbus Leth
MATPLAN: Grønn bolognese med pasta og mozzarella. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Avokadosalat med reker og koriander

4 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
2 hjertesalater
2 vårløk
2 modne avokadoer
½–1 blomkål
1 sitron
3 ss aioli
salt og pepper

Til servering
200 g reker
1 potte koriander
tørkede chiliflak
brød
ev. aioli

1. Skyll salatene, og del dem i grove biter. Skyll vårløkene, og skjær dem i tynne, skrå skiver. Skjær avokadokjøttet i båter. Skyll blomkålen, del den i små buketter, og skjær dem i tynne skiver. Vend blomkålskivene med friskpresset sitronsaft og aioli i en skål, og krydre med salt og pepper.
2. Servering: Renn av rekene. Plukk koriander. Anrett salaten på et stort fat. Fordel blomkål oppå, og tilsett avokado, reker, vårløk og koriander. Dryss over litt chili, og server med brød og eventuelt aioli.

Rekecocktail i luksusversjon kan utgjøre et helt måltid. FOTO: Columbus Leth
Rekecocktail i luksusversjon kan utgjøre et helt måltid. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Koteletter i karri med grønnsaker og ris

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
2fedd hvitløk
1 squash
1 eple
2 cm fersk ingefær
3 svinekoteletter
2 ss olivenolje til steking
2 ½ ts mild karri
½ dl vann
2 dl kremfløte
salt og pepper
sitronsaft

Ris og topping
400 g basmatiris
½ spisskål
salt
1 sitron
pepper
fersk timian

1. Ris og topping: Kok ris etter anvisning på pakken. Skyll spisskålen, og snitt den fint. Ha kålen i en skål, strø litt salt over, og klem den sammen med hendene til den mykner litt. Vend kålen sammen med sitronsaft, nykvernet pepper og hakket timian.
2. Skrell løk og hvitløk, og skjær begge deler i små terninger. Skyll squash og eple, og skjær begge deler i små terninger. Skrell ingefær, og riv den fint. Skjær kotelettene i strimler eller terninger.
3. Stek løk og hvitløk gylne og møre i litt olje i en dyp panne. Ha det i en skål, og drypp litt ny olje i pannen. Stek kjøttet i pannen på god varme til det er brunet på alle sider. Tilsett ingefær og karri, og stek videre i 1 minutt. Hell de stekte løkene i pannen sammen med squash, eple, vann og fløte, og la det småkoke i 7–8 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
4. Servering: Anrett ris i dype tallerkener, og tilsett koteletter i karri og sprø kål.

Denne fine hverdagsretten lager du på en halvtime. Tips! Kylling i karri er en klassiker, men prøv å bytte ut kyllingkjøttet med koteletter. Det er både enkelt og godt. FOTO: Columbus Leth
Denne fine hverdagsretten lager du på en halvtime. Tips! Kylling i karri er en klassiker, men prøv å bytte ut kyllingkjøttet med koteletter. Det er både enkelt og godt. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Pitabrød med tandoorikjøttboller og krydrede bønner

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
Tandoorikjøttboller

1 rødløk
400 g kjøttdeig av storfe
1 ½ ts tandoorikrydder
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking
Sprø grønnsaker
1 spisskål
1 rødløk
1 agurk
250 g cherrytomater
fersk mynte

Krydrede bønner
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
250 g kokte, svarte bønner
1 ss tacokrydder
4 ss tomatpuré
1 dl vann
litt snittet spisskål
salt og pepper

Til servering
8 pitabrød
2 dl crème fraîche
ev. chilisaus

1. Tandoorikjøttboller: Skrell rødløken, og hakk den fint. Rør kjøttdeig sammen med rødløk, tandoorikrydder, salt og pepper i en bolle. Form kjøttet til små kjøttboller. Stek dem så de blir gylne og gjennomstekte i olje på en panne i 6–7 minutter. Tilsett eventuelt litt ekstra tandoori­krydder de siste minuttene av steketiden.
2. Sprø grønnsaker: Skyll spisskålen, og skjær den fint. Skrell rødløk, og skjær den i tynne båter. Skyll agurken, og skjær den i halvmåner. Skyll tomater, og del dem i to. Plukk mynte grovt. Anrett det hele på et fat.
3. Krydrede bønner: Skrell og hakk hvitløk, og stek den myk i litt olje i en gryte. Tilsett avrente svarte bønner, og stek i ytterligere 2 minutter. Tilsett tacokrydder, og stek i 1–2 minutter. Tilsett tomatpuré og vann, og la det småkoke i 3–4 minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer tacokrydder, og vend bønnene sammen med litt av den finsnittede spisskålen.
4. Servering: Varm pitabrødene i ovnen eller i en brødrister. Server pitabrød med tandoorikjøttboller, krydrede bønner og sprø grønnsaker. Tilsett crème fraîche og eventuelt litt chilisaus.

Fyll pitabrødene med eksotiske kjøttboller og tacokrydrede bønner, så blir middagen straks morsommere. FOTO: Columbus Leth
Fyll pitabrødene med eksotiske kjøttboller og tacokrydrede bønner, så blir middagen straks morsommere. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Grønn bolognese med pasta og mozzarella

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 løk
3 fedd hvitløk
4 stilker stangselleri
400 g brune sjampinjonger
1 ss olivenolje til steking
2 ss balsamicoeddik
1 dl rødvin (kan droppes)
1 ½ ss tomatpuré
5 dl tomatsaus
fersk oregano
ev. fersk timian
salt og pepper

Pasta og topping
300 g pasta
250 g cherrytomater
100 g svarte oliven
2 mozzarellakuler

Til servering
fersk oregano
svarte oliven

1. Skrell løk og hvitløk, og skjær begge deler i små terninger. Skyll stangselleristilkene, og skjær dem i tynne skiver. Rens sjampinjonger, og hakk dem grovt.
2. Stek løk, hvitløk og sjampinjonger lett gylne i olje på en panne. Tilsett balsamico, og la den fordampe. Tilsett stang­selleri, tomatpuré, tomatsaus og krydderurter. La bolognesen koke i 15–18 minutter, og smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer rødvin.
3. Pasta og topping: Kok pastaen etter anvisning på pakken. Renn av. Skyll tomatene, og del dem i to. Ta steinene ut av olivenene, og hakk olivenene grovt. Skjær mozzarellakulene i mindre biter.
4. Servering: Anrett pastaen i dype tallerkener, og tilsett bolognesesausen, tomater, hakkede oliven, mozzarella og litt fersk oregano. Server ekstra olivener til.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Ovnsstekt kylling med søtpotet og mais

4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: 35 min

Ingredienser
800 g kyllinglår
olivenolje
salt og pepper
1 ss grillkrydder
700 g søtpotet
2 fedd hvitløk

Mais
2 maiskolber
salt

Til servering
1 rød chili
½ bunt bladpersille
grønn salat (eventuelt blandet med kål, paprika og spinat)
ev. crème fraîche eller aioli

1. Skru ovnen på 200°. Legg kyllinglårene på en ovnsplate dekket med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt, pepper og grillkrydder. Stek kyllinglårene i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
2. Skrell imens søtpotetene, og skjær dem i grove biter. Legg dem på en ovnsplate dekket med bakepapir. Skrell og hakk hvitløk, og vend den sammen med søtpotene, olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen sammen med kyllinglårene i 20–25 minuttene, til de er lett gylne og møre.
3. Mais: Del hver maiskolbe i 2–3 biter. Kok mais i en kasserolle med saltet vann i 3–4 minutter. Renn av.
4. Servering: Rens chilien, og hakk den fint. Skyll og plukk persillen. Anrett kylling og søtpoteter på et stort fat. Smak til med salt, og tilsett chili og persille. Server med mais, salat og eventuelt crème fraîche eller aioli.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer